Skoči na vsebino

5 aktivnosti, ki jih lahko nevladniki naredimo »od doma«

Tisti, ki smo aktivni v društvih in zavodih, si tudi v času, ko je civilno – družbeno življenje obstalo, ne želimo, da vse naše aktivnosti obstanejo. Četudi se ne moremo družiti in dobivati v živo, to še ne pomeni, da ne moremo narediti ničesar. Pospravljanje in urejanje dokumentacije je zagotovo ena od možnosti, ki je potrebna in pomembna, a ne tako mikavna, kot ostalih šest, ki jih predstavljamo spodaj.

1. Preglejte svojo spletno prisotnost

Če te ni na spletu – te praktično ni. Morda to ne drži popolnoma za naše organizacije, a mnogo potencialnih članov in prostovoljcev išče informacije tukaj.

Preverite svojo prisotnost na Googlu, preverite, katere informacije so objavljene o vas na drugih spletnih straneh, prevetrite svoje spletno stran. Več preberite tukaj.

2. Razveseljujte svoje »ljudi«

V času izolacije nam primanjkuje pozitivnih, predvsem pa veselih novic! Glede na to, da ste v vaši organizaciji skupaj s člani, prostovoljci, uporabniki, udeleženci in drugimi doživeli že veliko, pa zagotovo obstaja veliko fotografij in zapiskov, ki jih lahko uporabite na različne načine. Več preberite tukaj.

3. Preizkusite vsaj eno virtualno metodo komunikacije

Četudi morda ne spadate med »digitalne nativce«, torej v generacijo, ki je praktično rojena v digitalni dobi, je tudi za vas nastopil čas, da se pridružite precej preprostim načinom digitalnega komuniciranja. Več tukaj.

4. Načrtujte zbornik

Zbornik se običajno izdaja ob pomembnih obletnicah naših organizacij, zato razmislite, kaj bi bilo tisto, čemur želite v zborniku nameniti pozornost. Kateri so dogodki, ki so v času, ki ga povzema zbornik, ključno vplivali na delo organizacije. Kdo so osebe, ki jih ne kaže izpustiti, kaj so največji dosežki, na katere smo ponosni. Več preberite tukaj.

5. Preučite konkurenco

Če ostajamo zgolj na ravni okolja, v katerem živimo, med nami ves čas krožijo enake zamisli. Zakaj se ne bi ozrli dlje in pogledali, kaj počno organizacije drugje? Vnos novosti in dobrih praks dela lahko osveži aktivnosti, česar bodo veseli tudi vaši člani. Več preberite tukaj.