Skoči na vsebino

Virtualne metode komuniciranja

Četudi morda ne spadate med »digitalne nativce«, torej v generacijo, ki je praktično rojena v digitalni dobi, je tudi za vas nastopil čas, da se pridružite precej preprostim načinom digitalnega komuniciranja.

Tisti najbolj preprosti so zagotovo konferenčni telefonski klic, ki ga omogočajo nekateri telefoni ali pa Viber ali What’s up skupine, preko katerih se lahko sporazumevate med seboj. Pogoj za to pa je, da si vsi udeleženci klepeta predhodno na svoj pametni telefon naložijo aplikacije.

Za tiste, ki pa ste vešči uporabe računalnika, pa lahko sprejmete izziv organizacije virtualne konference, ki pa jo lahko vaši udeleženci spremljajo preko računalnika ali kar peko pametnega telefona. Pomembno je le, da ima vaš računalnik internet (enako velja za telefon), kamero, zvočnike in mikrofon. Dve najbolj enostavni aplikaciji za to sta Skype in Zoom, ki sta obe brezplačno dostopni na internetu. Za komunikacijo pa so zelo uporabne tudi zaprte Facebook skupine, a seveda pod pogojem, da imajo tisti, s katerimi želite komunicirati na Facebooku odprt profil.

Ker razumemo, da je mnogim, ki v svet virtualne komunikacije šele vstopate, morda prvi korak težak, smo vam pripravili še bolj podrobna navodila, kako lahko do teh orodij dostopate in kako jih upravljate, več v članku  Možnosti uporabe preprostih mobilnih in digitalnih orodij za sodelovanje.

Za vse, ki pa imate raje sodelovanje v živo, kjer vam bomo tudi demonstrirali uporabo spletnega orodja ZOOM, pa 1. 4. 2020 pripravljamo usposabljanje. Nanj se lahko prijavite TUKAJ.