Skoči na vsebino

Možnosti uporabe preprostih mobilnih in digitalnih orodij za sodelovanje

Že samo ime društvo nakazuje na druženje, a ko to ni mogoče, nam za sodelovanje še vedno ostanejo digitalna orodja. Seveda ne samo za društva ampak tudi za vse ostale oblike nevladnih organizacij.

Zaradi zajezitve širjenja virusa smo že pred časom dobili priporočila, da se tudi sprejem zaključnega poročila opravi “na daljavo”, kako pa to opravi je navedeno tukaj. Orodja, ki jih pri tem lahko uporabite so digitalna in našteta tukaj. Ker pa razumemo, da se nekateri s takšnimi orodji srečujete prvič, smo vam pripravili preprosta navodila, kako si na telefon ali računalnik naložiti preproste (mobilne) aplikacije in kako razložiti članom / povabljenim, da jih znajo uporabiti. Četudi niste vešči ravnanja s tehnologijo, kar pogumno. Če pa se vam pri čem vendarle zatakne, pa smo vam od 9.00 – 17.00 vsak delovnik na voljo na telefonski številki 040 698 915.

Orodja dodajamo vsak dan sproti, zato morda danes še ne vidite vsega, kar smo vam pripravili.

 

Pošiljanje SMS sporočila večim ljudem hkrati

Ko pisno komuniciramo z več ljudmi hkrati se ponavadi poslužujemo javne objave na kakšni privatni skupini na Facebooku ali uporabljamo vsem dobro znano elektronsko pošto. A obstaja tudi tretja možnost, ki je med omenjenimi najbolj hitra in najbolj osebna: Pošiljanje več SMS sporočil hkrati.

V kolikor uporabljate Android (tako kot več kot 80% Slovencev), so spodnja navodila za vas.

PODROBEN PRIKAZ POSTOPKA

 

Konferenčni klic

Konferenčni klic je telefonski klic, v katerega lahko običajno vključite do 5 oseb (odvisno od vašega operaterja). Klic se opravi preko vašega mobilnega operaterja, tako ni potrebno imeti vzpostavljene povezave s spletom, kakovost klica pa je odvisna od kvalitete mobilnega omrežja.

Vzpostavitev konferenčnega klica – PRIKAZ POSTOPKA

 

Viber skupine

Viber skupine so skupine za skupinski klepet znotraj aplikacije Viber (ta omogoča pisanje sporočil, klice, videoklice, skrita sporočila in seveda skupine). Skupine so koristne predvsem iz vidika povezanosti (zaposlenih, članov, prostovoljcev), saj omogoča manj formalno komuniciranje, še zmeraj pa ni tako osebno kot SMS sporočila.

Ustvarjanje Viber skupine – PRIKAZ POSTOPKA

 

Deljenje Google dokumentov

Google dokumente ustvarjamo in urejamo na spletu, tako jih je tudi bolj udobno deliti, drugim omogočiti komentiranje, urejanje ali le ogledovanje. Na spodnji povezavi je prikazan enostaven postopek deljenja.

Deljenje Google dokumentov – PRIKAZ POSTOPKA

 

Sodelovanje v ZOOM pogovoru

ZOOM aplikacija je namenjena video sestankom, predavanjem, seminarjem. S pomočjo te aplikacije bomo na Stičišču Središče izvajali delavnice in usposabljanja, vi pa jo lahko uporabljate tudi za skupinske sestanke, tedenska srečanja članov ali za skupinski klepet s prijatelji.

Osnovna uporaba ZOOM – PRIKAZ POSTOPKA