Skoči na vsebino

Vabljeni na posvet IZZIVI PODEŽELJA v Občini Komenda

Vabimo vas, da se nam pridružite na spletnem srečanju deležnikov Občine Komenda. Prisluhnili bomo vašim izzivom, pobudam in izkušnjam ter skupaj oblikovali konkretne pobude za lokalno skupnost.

Pomemben del srečanja pa predstavlja tudi povezovanje, saj le to pomeni prenos znanja in izkušenj ter predstavlja konkurenčno prednost in vzvod razvoja.

Posvet v Občini Komenda bo potekal v ponedeljek, 7. 12. 2020 ob 20.00 preko spleta – ZOOM.

Prijave na dogodek zbiramo do sobote, 5. decembra. Prijavni obrazec, skupaj s kratko spletno anketo, ki nam bo podala izhodišča za delavnice, najdete na spodnji povezavi.

Predvidena vsebina srečanja:

♦ 20.00 – 20.05 Pozdrav in predstavitev vsebine srečanja
♦ 20.05 – 20.20 Predstavitev smernic kmetijske politike za razvoj podeželja in ciljev dolgožive družbe ter priporočil NVO za občinske razpise v Komendi
♦ 20.20 – 21.00 Razprava udeležencev – priprava predlogov
♦ 21.00 – 21.30 Predstavitev zaključkov županu Občine Komenda

Cilj posveta je pregled aktivnosti in predlogi deležnikov za izboljšanje položaja razvoja podeželja in dolgožive družbe. Dogodek organizira Zveza slovenske podeželske mladine v okviru Stičišča Središče, ki ga vodi Zavod Nefiks.

Izhodišča za posvet so objavljena tukaj.

Priporočila prvega posveta na ravni cele regije pa tukaj.

✎Proces
Proces vsakega posvetovanja bo potekal tako, da bo na osnovi izhodišč med društvi, zavodi in drugimi nevladnimi organizacijami ter kmeti predhodno pripravljena anketa, s katero bomo ugotavljali stališča organizacij (torej vas) do izpostavljenih tematik.

✎ Po posvetu bomo organizatorji v povezavi z organizacijami, ki spadajo pod določene občine spremljali uresničevanje zavez.

PRIJAVA NA POSVET