Skoči na vsebino

Vabljeni k pripravi spletnega kataloga prostovoljskih aktivnosti za mlade

Slovenska filantropija, tako kot vsako leto, pripravlja spletni katalog prostovoljskih aktivnosti za mlade na področju Ljubljane in območju celotne Slovenije.

Počasi se približuje rok, 20. avgust 2021, za oddajo opisov prostovoljskih aktivnosti za mlade v vaši organizaciji. Mladi v organizacijo prinesejo svoj pogled, energijo in nove ideje, skozi prostovoljstvo pa razvijajo kompetence, si širijo socialno mrežo in izboljšujejo lokalno okolje. Vabljeni, da svoje aktivnosti opišete, pri tem pa razmislite o dveh možnostih vključevanja mladih prostovoljcev:

  • o njihovem sodelovanju v stalnih, rednih prostovoljskih aktivnostih,
  • o posameznih prostovoljskih akcijah in krajših projektih, ki se zgodijo samo enkrat v letu oziroma občasno.

Spletni katalog bodo v septembru posredovali osnovnim in srednjim šolam ter univerzam, objavili pa ga bodo tudi na portalu www.prostovoljstvo.org, kjer bo ostal vso šolsko leto.

V pomoč so vam lahko tudi katalogi iz prejšnjih šolskih let:

ZNAK MLADIM PROSTOVOLJCEM PRIJAZNA ORGANIZACIJA

Za prostovoljske aktivnosti, ki jih lahko izvajajo mladoletni prostovoljci, potrebuje organizacija znak Mladim prostovoljcem prijazna organizacija. V kolikor ga vaša organizacija še ni pridobila, izpolnjeno izjavo, ki jo najdete na povezavi, pošljite na slovenska@filantropija.org.

Vir: Slovenska filantropija