Skoči na vsebino

Razpis volitev predstavnikov nevladnih organizacij v Razvojnem svetu Ljubljanske urbane regije za območje

  • Novice

Danes, 30. 10. 2020, je potekala javna predstavitev kandidatov s poskusom imenovanja s soglasjem, vendar do soglasja kandidatov o tem, kdo bo zasedel 6 mest za predstavnike NVO v RS LUR, ni prišlo. Zato skladno z 9. členom Poslovnika izbora predstavnikov nevladnih organizacij v RS LUR z današnjim dnem vodja postopka izbora razpisuje volitve predstavnikov NVO v RS LUR za območje MO Ljubljana in občin Brezovica, Dobrova – Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Horjul, Ig, Medvode, Škofljica, Velike Lašče, Vodice in Šmartno pri Litiji.

Glasovanje

Glasovalno pravico imajo NVO upravičenke s sedežem v eni izmed zgoraj omenjenih občin, ki so se v obdobju zbiranja kandidatur priglasile k volitvam.

Za predstavnike je mogoče voliti z izpolnitvijo glasovnice, na kateri je potrebno označiti do 6 (šest) kandidatov. V primeru, da glasovnica nima jasno označenega najmanj 1 (enega) in največ 6 (šest) kandidatov, je takšna glasovnica neveljavna. Neveljavna je tudi, če ne vsebuje žiga NVO in podpisa zastopnika/glasovalca. Glasovnico so NVO upravičenke, ki so se vnaprej priglasile k volitvam in imajo sedež v območju, za katerega se izbira predstavnike, prejele po e-pošti.

Izpolnjeno glasovnico se lahko pošlje na enega od sledečih načinov:

– po pošti na naslov: Zavod Nefiks, Ob dolenjski železnici 12, 1000 Ljubljana ali
– po elektronski pošti na: sticisce@nefiks.si.

Glasuje se lahko tudi osebno na naslovu Zavoda Nefiks, vendar zaradi korona razmer le s predhodno najavo vodji postopka.

Ne glede na način pošiljanja, mora glasovnica prispeti na enega od zgornjih naslovov najkasneje do srede, 4. 11. 2020, do polnoči.

Šest kandidatov z najvišjim številom glasov bo imenovanih za predstavnike NVO v RS LUR. Sklep o imenovanju bo izdan najkasneje do 6. 11. 2020.

Seznam kandidatov (po abecednem vrstnem redu) za območje MO Ljubljana in občin Brezovica, Dobrova – Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Horjul, Ig, Medvode, Škofljica, Velike Lašče, Vodice in Šmartno pri Litiji:

 

Seznam NVO upravičenk

Več o pozivu in postopku izbora

Sklep o že imenovanih predstavnikih NVO za preostala območja