Skoči na vsebino

Prijavite se na razpis za certifikat in /ali nagrado Horus 2022 ter tako potrdite svojo družbeno odgovornost

Vabimo vas, da se na razpis prijavite in tako pridobite strokovno potrditev vašega delovanja in dosežkov na tem področju.

Zakaj se prijaviti na Horus?

Horus je v Sloveniji ena najbolj prepoznavnih in celovitih strokovnih nagrad na področju družbene odgovornosti in trajnostnega razvoja (DOTR), z najdaljšo zgodovino podeljevanja. Od leta 2009 do 2021 se je med imetnike nagrad in priznanj Horus vpisalo že več kot 200 organizacij in posameznikov. Letos se jim lahko pridružite tudi vi.

Letošnja novost: postanite imetnik osnovnega Horus certifikata (za strategijo ali projekt)

Prijavitelji na razpis za HORUS 2022 se lahko odslej potegujejo tako za nagrado (tekmovalni del razpisa), kot za certifikat (netekmovalni del razpisa).

 • Letošnja novost je možnost pridobitve certifikata, ki ga podeljuje neodvisna komisija za certificiranje. V letu 2022 bo IRDO podjetjem, organizacijam z izkazanimi pogoji, izdal osnovni certifikat. Ta bo osnova za naprednejše  certificiranje, ki ga bomo predvidoma pričeli izvajati v 2023Pri razvoju modela certificiranja sodeluje inštitut TÜV Austria.
 • Kategorije za prijavo:  Nagrada/certifikat  za strateško celovitost pravne osebe (za strateški pristop podjetij, zavodov k družbeni odgovornosti in trajnostnemu razvoju) in/ali  Priznanje za projekt (za sodelovanje gospodarstva, šolstva in mladih).
 • Objavljena sta še dva razpisa za Posebno priznanje posamezniku, in Posebno priznanje novinarki ali novinarju, ki pa nista namenjena certificiranju.

Kdaj je vaša organizacija primerna za prijavo?

 • Če ste izkušeni na področju DOTR (pokažite svojo dobro prakso), ali pa tudi šele na začetnih stopnjah te razvojne poti in bi se radi naučili več (analizirajte in nadgradite svoje stanje).
 • Če že imate vzpostavljene različne strateške okvirje in modele za razvoj DOTR ali ESG (okoljski, družbeni in upravljavski vidiki) ter želite svoja prizadevanja dodatno potrditi z neodvisnim certifikatom, nagrado.
 • Če ste v preteklosti že uspešno sodelovali v razpisu za nagrado Horus ali za druge sorodne nagrade in certifikate in nadgradili svoja znanja ter bi to želeli pokazati tudi drugim.
 • Če ne želite tekmovati za nagrado HORUS, želite pa v skladu s svojimi cilji samo certificirati svoje delovanje na DOTR področju in pridobiti certifikat Horus.
 • Vas področje DOTR zelo zanima in bi radi pridobili nova znanja, hkrati pa analizirali svoje stanje v podjetju, organizaciji.

Se prepoznate v enem od zgornjih opisov? Potem je vaša organizacija za prijavo zelo primerna.

Kaj boste s prijavo, nagrado oz. s certifikatom pridobili?

 • Kandidati za nagrado: Sistematično in celovito zbrane relevantne podatke, ki vam bodo v pomoč pri pripravi ali nadgradnji vaše strategije na področju DOTR. Analizo stanja in možnosti za nadgradnjo vašega strateškega pristopa na področju DOTR in ESG.
 • Kandidati za certifikat: Neodvisni strokovni pregled vaših aktivnosti in napredka pri razvoju DOTR področja ter analizo DOTR v vašem podjetju s priporočili za izboljšave.
 • Nagrajenci in prejemniki certifikata Horus: Uporabo uveljavljenega znaka HORUS, s katerim bo vaša organizacija okrepila svojo prepoznavnost in ugled v strokovni in splošni javnosti ter promocijo vaše organizacije v medijih,  na spletni strani in drugih komunikacijskih kanalih ter na dogodkih IRDO in drugod.

Ključni datumi

 1. oktober: rok za oddajo prijav
 2. december:podelitev nagrad in certifikatov

Celoten razpis s podrobnejšimi informacijami je objavljen na spletni strani www.horus.si