Skoči na vsebino

Oddaja letnih poročil o prostovoljstvu za leto 2021

Radi bi vas spomnili, da se bliža rok za oddajo letnih poročil o prostovoljstvu na AJPES: za zavode je to 28. februar, za društva pa 31. marec.

Organizacije, ki ste vpisane v Vpisnik prostovoljskih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom na AJPES, morate zraven letne bilance oddati tudi letno poročilo o prostovoljstvu za preteklo leto. Slovenska filantropija je pripravila obrazec s podatki, ki jih zahteva spletni obrazec letnega poročila o prostovoljstvu na AJPES-u.

Foto: Ajpes spletna stran

Organizacije, ki uporabljate spletno aplikacijo za vodenje evidenc prostovoljcev in prostovoljskih ur, ki jo Slovenska filantropija nudi članicam Slovenske mreže prostovoljskih organizacij, do podatkov za poročilo pridete zelo hitro in enostavno: v meniju na levi strani izberete Statistika, Tip prikaza: AJPES, določite obdobje in kliknete na Prikaži rezultate. Podatki za poročilo natisnete in prenesete v spletni obrazec letnega poročila o prostovoljstvu na AJPES-u.

Trenutno aplikacijo uporablja več kot 500 organizacij. Za pridobitev dostopa do aplikacije, ki vam bo pri pripravi letnega poročila o prostovoljstvu v veliko pomoč, je potrebno samo podpisati dogovor o uporabi. V primeru, da vas zanima možnost brezplačne uporabe spletne aplikacije za vodenje evidenc, nas lahko kontaktirate na slovenska@filantropija.org ali 051 389 895.

Opozorilo: Tudi če vaša organizacija v lanskem letu ni imela prostovoljcev, je letno poročilo o prostovoljstvu vseeno potrebno oddati. V tem primeru namesto zahtevanih podatkov o številu prostovoljcev in prostovoljskih ur vnesete ničle.

V primeru, da organizacija ne predloži letnega poročila o prostovoljstvu, bo izbrisana iz vpisnika in bo izgubila status prostovoljske organizacije (javni zavodi pa status organizacije s prostovoljskim programom). Ponovni vpis v Vpisnik prostovoljskih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom bo mogoč šele po 2 letih od datuma izbrisa organizacije.

To sporočilo je aktualno samo za organizacije, ki so vpisane v Vpisnik prostovoljskih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom na AJPES, za ostale organizacije pa je brezpredmetno.

Vir: Slovenska filantropija