Skoči na vsebino

[NACIONALNA NEVLADNIŠKA KONFERENCA] Izzivi nevladniškega komuniciranja: Kako pridobiti in ohraniti člane in podpornike?

Vir: CNVOS

Naleteli ste na krivico ali nepravilnost. Naj bo to nevarna šolska pot ali neprimeren predlog zakona – sestanek pri mestnem svetniku ali sporočilo za javnost v večini primerov ne bo dovolj, da bi rešili težavo. Koga boste poklicali na pomoč? Podpornike, jasno. Pa veste, kako? Na CNVOS-ovo nacionalno nevladniško konferenco so letos povabili mednarodne strokovnjake, ki bodo z njimi delili odgovore na vprašanje, zakaj je pridobivanje članov in podpornikov tako pomembno za uspešno delovanje nevladnih organizacij in kako se ga lotiti. Konferenca bo 16. novembra ob 9.30 – letos seveda na spletu.

Izjemni dosežki sami po sebi niso dovolj, da bi nevladna organizacija uživala podporo širše javnosti. Nevladne organizacije, ki ne vedo, komu in kako predstaviti svoj program, dosežke in akcije, praviloma nimajo širokega kroga podpornikov. In obratno: nevladne organizacije, ki vedo, kako nagovoriti svoje (potencialne) člane in podpornike, so tiste, ki uživajo javno podporo in zaupanje.

Osrednji govorec konference o pridobivanju in ohranjanju podpornikov bo dr. Jaromír Mazák, predavatelj na Karlovi univerzi v Pragi in raziskovalec v praški nevladni organizaciji Schola Empirica, kjer vodi ocenjevanje več projektov, med drugim programov Stronger Roots in Active Citizens Fund na Češkem. V svojem raziskovalnem delu se med drugim posveča civilni družbi v postkomunističnih državah in političnem komuniciranju na spletu. Njegove raziskave so bile objavljene v mednarodno priznanih revijah, med drugim v European Journal of Communication, Social Movement Studies in Information, Communication & Society. Je soavtor poročila Constituency Building: Insights and Ideas.

Udeleženkam in udeležencem konference bo razložil:

  • kaj je pridobivanje članov in podpornikov (constituency building) in zakaj je tako pomembno;
  • kaj bi morale razmisliti nevladne organizacije, preden se obrnejo na svoje (potencialne) podpornike;
  • kako naj nevladne organizacije vedo, da so uspešne pri pridobivanju zaupanja javnosti.

Ostale govorke in govorce vam razkrijejo v prihodnjih dneh. Svoje mesto si lahko zagotovite že zdaj – predvsem pa si v svojih koledarjih ne pozabite rezervirati termina: ponedeljek, 16. november od 9.30 do 14.00.

Konferenca bo v angleškem jeziku.

>>> Prijava