Skoči na vsebino

Letno poročilo o prostovoljstvu

Letno poročilo o prostovoljstvu je obvezna priloga letnemu poročilu na AJPES za vse organizacije, ki ste vpisane v Vpisnik prostovoljskih organizacij in organizacij s prostovoljskim programom, rok za oddajo za zavode je 28. februar, za društva pa 31. marec.

Poročilo o prostovoljstvu se odda preko spletnega obrazca na AJPES-u, podatke, ki jih morate vnesti, pa so prikazani na spodnji sliki.

Organizacije, ki uporabljate spletno aplikacijo za vodenje evidenc prostovoljcev in prostovoljskih ur, ki jo Slovenska filantropija nudi članicam Slovenske mreže prostovoljskih organizacij, do podatkov za poročilo pridete zelo hitro in enostavno. Več informacij o aplikaciji najdete tukaj.

Trenutno aplikacijo uporablja več kot 500 organizacij. Za pridobitev dostopa do aplikacije, ki vam bo pri pripravi letnega poročila o prostovoljstvu v veliko pomoč, je potrebno samo podpisati dogovor o uporabi. Za več informacij kontaktirajte Slovensko Filantropijo na slovenska@filantropija.org ali 051 389 895.

Podatki, ki jih morate vnesti v letno poročilo o prostovoljstvu; Vir: Slovenska filantropija

Pozor!

Tudi če vaša organizacija v lanskem letu ni imela prostovoljcev, je poročilo vseeno potrebno oddati. V tem primeru namesto zahtevanih podatkov o številu prostovoljcev in prostovoljskih ur vnesete ničle.

V primeru, da organizacija ne predloži letnega poročila o prostovoljstvu, bo izbrisana iz vpisnika in bo izgubila status prostovoljske organizacije (javni zavodi pa status organizacije s prostovoljskim programom).

Vir: Slovenska Filantropija