Skoči na vsebino

[Glas ljudstva] Sooblikujte zahteve in aktivnosti pred jesenskimi volitvami

  • Novice

Iniciativa Glas ljudstva se aktivno pripravlja na jesenske volitve, k sodelovanju pa vabi tudi posameznike in organizacije. Objavljamo njiho v dopis pred lokalnimi volitvami.

Dragi_e člani_ce in podporniki_ce Glasu ljudstva!

Glas ljudstva vas ponovno kliče. Ker ste vi glas ljudstva.

Po pomladnem uspehu, ko smo s skupnimi močni na državnozborskih volitvah uspeli dvigniti volilno udeležbo in je zmagala demokracija, vas vabimo, da skupaj ta uspeh ponovimo. Jeseni nas namreč
čakajo lokalne volitve.

Koga boste volili vi in koga bodo volili ostali volivci in volivke, je vaša oz. njihova izbira. Tako kot spomladi, pa je predvsem pomembno, da volimo in da k temu spodbudimo čim več ostalih. Na lokalnih volitvah je namreč v mnogih občinah volilna udeležba še nižja kot na državnozborskih volitvah in je zato dvig volilne udeležbe marsikje še bolj pomemben kot je bil aprila. Brez vas pa ne bo šlo.

Delo občin pomembno vpliva na življenja občank in občanov, občina ureja lokalne infrastrukturne projekte, ljudem zagotavlja osebne oz. družinske zdravnike ter zdravstvene domove, skrbi za delovanje osnovnih šol in vrtcev, ob vsem tem pa ima možnost tudi zagotavljanja prostorov za kulturno, športno, prostovoljsko, mladinsko in ostale dejavnosti.

Vabimo vas, da v vaši občini širite glas ljudstva. Veste, kaj želite v vašem kraju. Kaj vaša skupnost potrebuje. Povejte to krajevnim in mestnim politikom ter zahtevajte, da se opredelijo do ključnih vprašanj za vaše okolje. Gotovo niso vsi isti. Postavimo jim zahteve. 212-krat. Predvsem pa svoje sokrajane in sokrajanke pozovimo, da skupaj postavimo nove rekorde v volilni udeležbi!

Zahteve in aktivnosti vam bomo pomagali oblikovati, saj smo skupaj močnejši.

Če želite vplivati na volilno udeležbo, poskrbeti, da bodo v vaši občini glasovali informirano ter da se bodo lokalni politiki zavezali k izboljšavam za vse ljudi v vaši občini, se prijavite preko tega obrazca (klik) in nam povejte, iz katere občine ste ter na kakšen način želite prispevati k dvigu volilne udeležbe ter večji odgovornosti politikov. Pomagali vam bomo z informacijami in veščinami, da vas bodo slišali. Povezali vas bomo s somišljeniki v vaših občinah in regijah ter skupaj poskrbeli, da se bo glas ljudstva slišal tudi jeseni!