Skoči na vsebino

Evropski teden mobilnosti v Vodicah

  • Novice

Vsakega 22. septembra  lokalne skupnosti predstavijo svoja mestna središča v drugačni luči in izvedejo ključne dejavnosti, namenjene omejevanju avtomobilskega prometa na določenih območjih, spodbujanju uporabe trajnostnih oblik prevoza in ozaveščanju prebivalcev o vplivih njihove izbire potovalnega načina.

Občina Vodice se je tudi letos odločila podpreti mednarodni projekt Evropski teden mobilnosti »Izberi čistejši način prevoza!«, ki je namenjen spreminjanju naših potovalnih navad. Z akcijo skušajo širiti ozaveščenost o pomenu uporabe čistejšega prevoza, hoje, kolesa ali javnega prevoza.

Občina Vodice v sodelovanju z RRA LUR in Društvom Rovtarji v okviru projekta Evropski teden mobilnosti 2020 in ob zaključku projekta LAS Za mesto in vas »E-nostavno na kolo« vabi na družabno prireditev. Ta bo potekala v torek, 22. septembra 2020, ob 17. uri, na parkirišču Osnovne šole Vodice.

Na prireditvi bo na ogled razstava Razvoj kolesa na Slovenskem, ki jo je pripravil Tehniški muzej Slovenije. Društvo Rovtarji iz Škofje Loke pa bodo predstavili svoja kolesa-starodobnike in anekdote, povezane z njimi. Ogledali si boste lahko električna kolesa in spoznali, katere investicije v kolesarsko infrastrukturo potekajo v občini Vodice. Prestavljen bo projekt E-nostavno na kolo, ki ga Občina Vodice izvaja v okviru LAS Za mesto in vas.

 

Letošnje leto v akciji poleg Občine Vodice sodelujejo tudi naslednje občine v Osrednjeslovenski regiji:

  • Mestna občina Ljubljana,
  • Občina Medvode,
  • Občina Kamnik,
  • Občina Borovnica in
  • Občina Vrhnika.

Vir: