Skoči na vsebino

Društvo ASPI

 

Kakšno je poslanstvo vaše organizacije (na kak način bogatite skupnost) in kaj ste v lanskem letu počeli?

Naše poslanstvo je delo z mladostniki in odraslimi, ki imajo motnjo Avtističnega spektra, želimo ustvariti boljši svet in okolico za njih. Širšo družbo pa želimo seznaniti s to boleznijo.

 

Na katere dosežke vaše organizacije ste najbolj ponosni?

Na odprtje prvega Strokovnega centra za avtizem.

 

 

Kdo so obrazi vaše organizacije in kako doprinašajo k izvajanju vaših aktivnosti?

Kot obraz naše organizacije lahko postavimo revijo Vox Alia, prvo revijo v Sloveniji, ki jo ustvarjajo odrasle osebe z Aspergerjevim sindromom.

 

Kaj so vaša najpomembnejša spoznanja na področju, na katerem delujete?

Potrpežljivost in vztrajno, dejstvo, da ni vse samoumevno.

 

Koga vabite v svoje vrste in kaj lahko pri vas počne?

K nam vabimo mladostnike, starejše od 16 let, in odrasle z motnjo Avtističnega spektra, ki imajo zmerno ali lažjo obliko te bolezni ter nimajo pridruženih težkih duševnih motenj. Pomoč in podporo nudimo tako bolnikom kot njihovim družinam.

 

Kaj lahko ponudite drugim organizacijam in kaj je tisto, kar bi od drugih organizacij sami potrebovali?

Druge organizacije nam predvsem pomagajo pri poslovanju (marketing in menedžerstvo društva). V prihodnje bi so želeli večje število aktivnih prostovoljcev za prihajajoče skupinske aktivnosti, ki jih ciklično organiziramo.
Naša ponudba za organizacije je še v oblikovanju, temeljila bi na strokovnih predavanjih za šole, fakultete in delodajalce.

 

Kaj ste dosegli v minulem letu v sklopu programa NVO s potencialom in kakšen vpliv je imel ta program na vašo organizacijo?

Sodelovanje v sklopu programa NVO s potencialom je bilo za naše društvo nuja. Dobili smo številne napotke in podporo pri gradnji naše vizije. Pomagali so nam določiti, kaj so naše prioritete, in si časovno zastaviti cilje. Sedaj resnično razumemo, da je za uspeh potreben načrt.

 

 

Kje se vidite čez 3 leta ali 5 let in kako vam pri tem pomaga Stičišče Središče?

Menimo, da bomo s pomočjo Stičišča Središča v prihodnosti promocijsko zelo uspešni, da se bodo k nam zatekali in iskali pomoč tako bolniki kot strokovnjaki iz tega področja ter si hkrati želimo in verjamemo, da bomo imeli programe, ki bodo redno financirani.

 

 

 

Društvo za pomoč odraslim osebam z motnjo Avtističnega spektra – Aspergerjev sindrom

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana

Spletna stran
  FB