Skoči na vsebino

Webinar “Projekt EUCF – European City Facility”

Skupnost občin Slovenije vabi predstavnike občin vseh nevladnih organizacij s področja trajnostne oskrbe z energijo na uvodni webinar projekta EUCF – European City Facility, ki bo potekal v četrtek, 21. 5. 2020 ob 10.00, kjer bo predstavnik EUCF za Slovenijo podal ključne informacije v zvezi s projektom.

Dnevni red:

  1. Kaj je EUCF?
  2. Kako se prijaviti za EUCF sredstva?
  3. Kaj je investicijski koncept in kako ga pripraviti?
  4. Kakšne oblike podpore nudi EUCF?
  5. Vprašanja in odgovori

Ugotavljajo, da imajo občine ogromen potencial za gradnjo celovitih investicijskih programov pri prehodu v trajnostno oskrbo z energijo. Pogosto nastopijo kot glavni pobudnik in igrajo ključno vlogo pri združevanju manjših projektov v večje investicijske portfelje. Ena glavnih ovir za uresničitev projekta je zagotovitev potrebnih investicijskih sredstev. Med drugim je za financiranje iz javnih ali privatnih virov praviloma potrebno predložiti natančno razdelan investicijski koncept. Še posebej manjše občine pogosto ne razpolagajo z zadostnimi kapacitetami za izdelavo le-tega.

Na tej podlagi je bil v sklopu Okvirnega programa za raziskave in inovacije Evropske unije (Horizont 2020) ustvarjen projekt EUCF – European City Facility. V sklopu tega lahko občine zaprosijo za podporo pri izdelavi investicijskega koncepta za načrtovani projekt. Ta obsega tako finančno (60.000 EUR) kot tudi tehnično in pravno strokovno podporo. Cilj projekta je več kot 200 občinam širom Evropske Unije pomagati izdelati investicijski koncept in tako izboljšati njihove možnosti za pridobitev potrebnih investicijskih sredstev. Pri izdelavi finančnih/investicijskih konceptov so lahko udeležene tudi nevladne organizacije.

Udeležba na webinarju je brezplačna, prijava pa je obvezna. Prijavite se lahko do srede, 20. 5. 2020 do 15. ure oziroma do zapolnitve mest TUKAJ.

Webinar bo potekal na spletu, preko aplikacije zoom, na dan dogodka boste prejeli povezavo.

Datum

21. Maj. 2020
Expired!

Ura

10:00 - 11:30

Povezava

Prijava

Lokacija

Na spletu
Kategorija

Organizator

Skupnost občin Slovenije
Spletna stran
https://skupnostobcin.si/
Prijava

Naša aktualna usposabljanja

Ničesar nismo našli.

Druge delavnice za NVO

Ničesar nismo našli.