Skoči na vsebino

19. slavnostna podelitev priznanj za natečaj Naj prostovoljec 2020

Včeraj je potekala že 19. slavnostna podelitev priznanj za natečaj Naj prostovoljec 2020 na Brdu pri Kranju, ki smo se je udeležili tudi mi iz Zavoda Nefiks, pod katerim deluje projekt Stičišče Središče.

Jože Gornik, vodja Stičišča Središče in član komisije Naj prostovoljec 2020, je ob tej priložnosti izjavil: “Prostovoljstvo je delo, ki ga ne moremo poplačati, lahko pa izpostavimo najbolj zaslužne in s tem spodbudimo tudi druge, da se odločijo za to delo.”
Foto: Zavod Nefiks

Za koledarsko leto 2020 so bili podeljeni naslednji nazivi:

  • Naj prostovoljka v starostni skupini do 19 let: Viktoria Krusharova (predlagatelj Gimnazija Novo Mesto),
  • Naj prostovoljec v starostni skupini do 19 let: Luka Štrukelj (predlagatelj Mladinski svet Ajdovščina),
  • Naj prostovoljka v starostni skupini od 20 do 29 let: Kristina Stražišar (predlagatelj Društvo Center za pomoč mladim),
  • Naj prostovoljec v starostni skupini od 20 do 29 let: Luka Mehle (predlagatelj Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov),
  • Naj prostovoljka v starostni skupini 30 ali več let: Marija Radkovič (predlagatelj Društvo upokojencev Domžale),
  • Naj prostovoljec v starostni skupini 30 ali več let: Mladen Sedlar (predlagatelj Slovenska filantropija),
  • Naj mladinska voditeljica: Eva Bolha (predlagatelj Zveza tabornikov Slovenije),
  • Naj mladinski projekt: Dan ZaMe (predlagatelj Gimnazija Kranj),
  • Naj prostovoljski projekt: Mala pozornost za veliko veselje (predlagatelj DEOS d.o.o.).

Med prejemniki priznanj pa je bila tudi Fani Pečar, ki že več kot 15 let kot mladinska voditeljica v različnih programih soustvarja prostor za rast mladih prostovoljcev. V zadnjih letih tudi preko projekta Akademija prostovoljstva, projekta, ki je leta 2019 postal del Zavoda Nefiks.

Iskreno čestitamo vsem prejemnikom nazivov in priznanj!

Več o prejemnikih in aktivnostih, katerih del so bili, lahko preberete tukaj.

Na Stičišču Središče spodbujamo prostovoljstvo v nevladnem sektorju, saj krepi tako organizacije kot same prostovoljce ter povezuje skupnosti. Za nevladne organizacije v osrednjeslovenski regiji nudimo podporo in svetovanja, tudi iz področja oblikovanja prostovoljskega programa.

Seveda pa naša celotna organizacija (Zavod Nefiks) deluje v duhu prostovoljstva, saj nudimo možnost opravljanja prostovoljstva pri številnih projektih in aktivnostih, ki jih izvajamo, prostovoljcem nudimo podporo in mentorstvo, kompetence, pridobljene skozi prostovoljenje, pa vpisujemo tudi v e-Nefiks, neformalni indeks.