Skoči na vsebino

Zavod Nefiks čestita prejmnikom certifikata Mladim prijazna občina

  • Novice

Zavod Nefiks čestita občinam, ki so na današnji 10. obletnici podeljevanja certifikata Mladim prijazna občina prejeli certifikat, s katerim so nagrajene samoupravne lokalne skupnosti, ki izkažejo uspešno izvajanje ukrepov s področij mladinskih politik.

Certifikat podeljuje Inštitut za mladinsko politiko Ajdovščina v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije g. Boruta Pahorja.

Gre za prestižni naziv, edinstven v Evropskem okolju, s katerimi lahko občine “gradijo mladim bolj prijazno okolje, kjer bodo razvijali svoj potencial in izživeli svoje sanje”, kot je povedala ga. Nina Bavčar Čargo, direktorica Inštituta za mladinsko politiko.

Certifikat Mladim prijazna občina velja štiri leta, prejmejo pa ga občine, ki jih strokovna komisija prepozna kot mladim prijazne, ker uspešno izvajajo vsaj en ukrep iz prioritetnih področij mladinskih politik (participacija, informiranje, zaposlovanje, izobraževanje, stanovanjska politika itd.) “Certifikat nudi odločno priložnost, da se občine učijo druga od druge in učiti se od tistih, ki stvarem strežejo najboljše, je najlažje,” je ob tej priložnosti sklenil misli g. Peter Misja, predsednik SOS (Skupnost občin Slovenije).

Občinam, ki požrtvovalno prispevajo k razvoju položaja mladih se je zahvalil tudi g. Borut Pahor, ki je ob tej priložnosti Inštitutu za mladinsko politiko izročil posebno zahvalo ob 10. letnici podeljevanja certifika Mladim prijazna občina.

Prejemniki certifikatov Mladim prijazna občina, foto: Nives Felić

Mladim prijazne občine v osrednjeslovenski regiji

  • Občina Domžale
  • Občina Grosuplje
  • Občina Kamnik
  • Mestna občina Ljubljana
  • Občina Medvode
  • Občina Trzin

Certifikat Mladim prijazna občina so danes prejele:

  • Mestna občina Slovenj Gradec, občina Mežica in občina Ormož za obdobje 2020-2024;
  • Občine Kočevje, Medvode, Semič in Sežana za obdobje 2021-2025;
  • Mestna občina Koper, Mestna občina Novo mesto, Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Velenje, občine Sevnica, Radlje ob Dravi, Grosuplje, Radovljica, Jesenice, Gornja Radgona, Krško, Ajdovščina, Ravne na Koroškem, Trzin, Žalec in Šentjur pa so naziv v uspešno ohranile za prihodnja štiri leta.

Vsem občinam in tudi vsem tistim, ki si na lokalnem nivoju prizadevajo za dobrobit mladih, iskreno čestitamo.


Izvirni članek je objavljen na strani talentiran.si, portalu za mlade.