Skoči na vsebino

Usposabljanje strokovnega kadra za delo z invalidi v planinstvu na Uštah

  • Novice

Tridnevno usposabljanje planinstvo za invalide/OPP je namenjeno vsem, ki jih delo z invalidi/OPP zanima in veseli. Program bo usmerjal pri začetnih korakih s planinci invalidi/OPP. Za tiste, ki že delajo z invalidi/OPP, pa nudi nadgradnjo izkušenj in izmenjavo dobrih praks. Dva dneva sta namenja teoriji, tretji dan pa praktičnemu pohodu. Usposabljanje bo potekalo v planinskem domu na Uštah nad Moravčami, 5. do 7. novembra 2021 in obsega 34 pedagoških ur.

Na Stičišču Središče podpiramo aktivnosti PIN/OPP, zato bomo enemu prijavljenemu krili kotizacijo v vrednosti 50 €. V žrebu sodelujete, v kolikor poslano prijavnico pošljete tudi na naš naslov sticisce@nefiks.si.

Izbranega prijavljenega bomo izžrebali v torek, 3. novembra 2021.

foto: Odbor Planinstvo za invalide/OPP

Odbor planinstvo za invalide/OPP skrbi za podporno okolje, da invalidi/OPP lahko doživijo naravo, gore in utrip planinstva z ustvarjanjem priložnosti za inPlanince. S soustvarjanjem inovativno pristopa k odpiranju vrat razumevanja drugačnosti in različnosti. Širi idejo, da lahko vsak prispeva svoj delček k raznolikosti in pestrosti pohodništva.

Planinstvo za invalide/OPP je usposabljanje za vse, ki želijo nadgraditi svoje znanje in izkušnje. Usposabljanje bo potekalo v Planinskem domu na Uštah.

Program usposabljanja:

  • 29 pedagoških ur zanimivih strokovnih, interaktivnih predavanj,
  • strokovni predavatelji, ki imajo stik s prakso,
  • okrogle mize izmenjave dobrih praks,
  • z roko v roki s prakso – inkluzijski pohod,
  • 3 dni gostoljubja na Uštah,
  • potrdilo o prisotnosti.

Usposabljanje je vpisano v sistem KATIS – katalog programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji, ki je dostopen na povezavi tukaj in verificiran in točkovan program stalnega strokovnega usposabljanja s strani Socialne zbornice Slovenije za strokovne delavce in strokovne sodelavce na področju socialnega varstva.

Pogoj za usposabljanje je dopolnjenih 18 let, srednješolska izobrazba. Najpomembnejši sta želja in volja 🙂

Prijavo pošljite na prijavnici na elektronski naslov pin-opp@pzs.si ali na naslov Planinska zveza Slovenije, p.p. 214, Ob železnici 30a, 1001 Ljubljana. Omejeno število prostih mest (25). Soudeležba znaša 50 €.

Dodatne informacije dobite na elektronskem naslovu pin-opp@pzs.si.

PIN/OPP sodelujejo s Stičiščem Središče tudi v konceptu NVO z razvojnim potencialom, zato bomo enemu prijavljenemu krili kotizacijo v vrednosti 50 €. Vse kar morate storiti je, izpolnjeno prijavnico poslati na Planinsko zvezo Slovenije (preko emaila ali fizične pošte) in na naš naslov sticisce@nefiks.si v vednost. Izbranega prijavljenega bomo izžrebali v torek, 3. novembra 2021.