Skoči na vsebino

Uspešne zgodbe spregovorijo: Zaključni dogodek programa Evropa za državljane 2014–2020

  • Novice

Ob zaključku programa Evropa za državljane 2014-2020 pripravlja Cmepius zaključni virtualni dogodek, na katerem boste pogledali v preteklost in pokukali tudi v prihodnost. Predvsem pa bo prostor namenjen uspešnim projektom, da lahko predstavite in delite pridobljeno znanje in izkušnje.

Na samem dogodku se bo pridružila predstavnica Evropske komisije ga. Jutta König-Georgiades (DG Just), ki bo predstavila dosežke programa EZD in okvirno predstavila tudi naslednika CERV program (Citizens, Equality, Rights and Values programme). Kot glavni govorec se bo predstavil g. Domen Savič, s predavanjem na temo aktivnega državljanstva in ohranjanja človekovih pravic v informacijski družbi in času krize. Domen Savič je ustanovitelj neprofitnega zavoda Državljan D, ki se kot prvi v Sloveniji primarno ukvarja z izzivi človekovih pravic v informacijski družbi, medijsko pismenostjo in aktivnim državljanstvom.

Drugi del bo namenjen deljenju izkušenj in dosežkov svojih projektov (Evropski spomin, Pobratenje mest in mreže mest, Projekti civilne družbe). Izmenjali si boste mnenja in skušali izpostaviti glavno sporočilo, kaj ste pridobili s sodelovanjem v programu, kakšne učinke je imel projekt na organizacijo, posameznike in lokalno skupnost.

Pridružite se v sredo, 17. 3. 2021 od 10. do 12. ure.

Prijave sprejemajo tukaj.

vir: Cmepius