Skoči na vsebino

Turistično društvo Polhov Gradec

Preberite predstavitev predsednika Turističnega društva Polhov Gradec Vilija Koprivca, ki je predstavil razvejano delovanje društva na Polhograjskem ter poudaril, da so prav mladi največji ponos društva.

Kakšno je poslanstvo vaše organizacije (na kak način bogatite skupnost) in kaj ste v lanskem letu počeli?

Turistično društvo Polhov Gradec že vrsto let skrbi za dopolnjevanje turistične ponudbe v Polhovem Gradcu in okolici. Temeljna dejavnost, s katero se ukvarjamo, so organizacije najrazličnejših zabavnih in turističnih prireditev ter tematskih seminarjev in predavanj, skrb za ohranjanje kulturne in zgodovinske dediščine, izdaja publikacij in reklamnega materiala ter skrb za naravo ter splošno naravovarstveno osveščenost prebivalcev Polhovega Gradca in okolice.

V lanskem letu je TD Polhov Gradec organiziralo številne prireditve na področju turizma, športa ter kulture. Med najbolj pomembnimi prireditvami lahko omenimo športno prireditev Tek na Lovrenc, festival Šundr, tradicionalno revijo pevskih zborov na Lovrencu, koncert ženske vokalne skupine Svetlice, ki deluje v okviru društva, Bučijado itd.

 

Na katere dosežke vaše organizacije ste najbolj ponosni?

Največji ponos društva je zagotovo veliko število mladih, ki smo jih vpeli v naše aktivnosti. Ne samo, da mladi sodelujejo pri dogodkih, ampak so tudi organizatorji.

 

Kdo so obrazi vaše organizacije in kako doprinašajo k izvajanju vaših aktivnosti?

Imamo različne sekcije: športno sekcijo, ki skrbi za športne dogodke, med drugim Tek na Lovrenc, turnir v namiznem tenisu, rekreacijo za člane društva v športni dvorani itd. Kulturno sekcijo predstavlja ženska vokalna skupina Svetlice ter ansambel Šundrbanda, ki sodeluje praktično pri vseh večjih zabavnih aktivnostih društva z najrazličnejšimi žanri. Zgodovinska sekcija pa skrbi za Krajevni muzej, ki je že vrsto let pod upravljanjem našega društva.

 

Kaj so vaša najpomembnejša spoznanja na področju, na katerem delujete?

Naši programi, kulturni, turistični in športni, so najprej namenjeni našim občanom, ki radi ponesejo dober glas naprej v sosednjo vas.

 

Koga vabite v svoje vrste in kaj lahko pri vas počne?

Smo zelo razgledano društvo, saj v našem programu ni postavke, ki se je ne bi lotili. Vsakdo, ki ima voljo doprinesti kamenček v mozaik dogajanja na Polhograjskem, je vabljen, da se nam pridruži.

 

Kaj lahko ponudite drugim organizacijam in kaj je tisto, kar bi od drugih organizacij sami potrebovali?

Že sedaj radi sodelujemo z najrazličnejšimi organizacijami v kraju in občini. Vsaka organizacija oz. društvo že ima svoj razdelan program in svoje dogodke, tako tudi naše društvo. Najbolj smo veseli, če na naših dogodkih opazimo prisotnost članov drugih društev. To pomeni nekakšno povezanost, kolegialnost med društvi.

 

Turistično društvo Polhov Gradec
Polhov Gradec 60, Polhov Gradec
 info@td-polhovgradec.si

td-polhovgradec.si
Turistično društvo Polhov Gradec