Skoči na vsebino

Pobuda: Top 100 Women in Social Enterprise

  • Novice

Do 21. februarja 2021 je odprta prijava za nominacije uspešnih žensk, ki delujejo v kategoriji “Socialno podjetništvo” ali “Socialno inovatorstvo”.


Euclid Network (EN) že skoraj 15 let spodbuja socialno podjetništvo in socialne inovacije v Evropi z izmenjavo znanja, krepitvijo zmogljivosti, mreženjem in mednarodnim zagovorništvom. EN združuje strokovno znanje iz 21 evropskih držav za opolnomočenje socialnih podjetij pri doseganju pozitivnih sprememb.

Foto: Euclid Network

V duhu krepitve vloge žensk v Evropi je EN sprožil pobudo Top 100 Women in Social Enterprise. S to pobudo EN izpostavlja ženske v sektorju socialnih podjetij, poudarja njihov vpliv in dosežke ter jih povezuje in spodbuja k izmenjavi znanj.

Pobuda bo izpostavila ženske voditeljice v dveh kategorijah:

  • Social Entrepreneur – Socialno podjetništvo
  • Social Innovator – Socialno inovatorstvo

Kandidatke morajo izpolnjevati naslednja merila:

  • Ženska na vodilnem položaju (izvršna direktorica, vodja, direktorica itd.).
  • Mora delovati v ekosistemu socialnega podjetja na evropski celini.
  • Izkazuje osebno zavzetost, odpornost in je usmerjena v širši družbeni vpliv.

Specifično za vsako od kategorij veljajo še naslednja merila:

Socialno podjetništvo
Za ustanoviteljice ali menedžerke socialnega podjetja (profitno, neprofitno ali hibridno). Njihovo delo je v zadnjem letu pokazalo pomemben družbeni in / ali okoljski vpliv, po možnosti pri obravnavi enega ali več ciljev trajnostnega razvoja ZN. Presegajo pričakovanja glede svoje delovne vloge in so pokazale inovativnost pri svojem delu. Skladno s tem so prejele formalno priznanje za svoje vodstvo.

Socialno inovatorstvo
Za javne in zasebne socialne podjetnice, vodje socialnih inkubatorjev in nacionalnih mrež socialnih podjetij in akademkinj. Kandidatke so v zadnjem letu pokazale pomemben vpliv z izrecnim poslanstvom rešiti družbeni in / ali okoljski izziv. Poslovni model njihove organizacije je v skladu s tem odporen, realen in usmerjen k vplivom.

Izbrane kandidatke bodo predstavljene na seznamu Euclid Network Top 100 Women in Social Enterprise, ki bo objavljen na mednarodni dan žena, 8. marca 2021. Ekskluzivni intervjuji z nominirankami bodo objavljeni na njihovi spletni strani in glasilih. To je eden izmed številnih načinov, na katere bodo izbrane kandidatke pridobile medijsko izpostavljenost in dobile dostop do široke mreže EN v Evropi in zunaj nje.

Vir: Euclid Network