Skoči na vsebino

#RestoreNature – Peticija za obnovo narave

Narava, kakršno poznamo, zaradi vpliva človekovih dejavnosti vse hitreje izginja. Prekomerna sečnja, intenzivno kmetijstvo in prelov so le nekateri izmed glavnih razlogov za skorajšnje izumrtje več milijonov živalskih in rastlinskih vrst. Evropska komisija bo predlagala nov zakon, s katerim bo obnova narave pravno zavezujoča za države EU. Toda zakon v trenutni obliki ne vsebuje niti definicije, kaj naj bi to dejansko pomenilo.

BirdLife Europe, European Environmental Bureau in WWF so pričeli s kampanjo #RestoreNature, ki zahteva takojšnjo obnovo narave po vsej Evropi. Njihovo sporočilo Evropski komisiji je preprosto: Le s pomembnimi, transformativnimi spremembami na kopnem in v morju lahko povrnemo biotsko raznovrstnost, ki je pogoj našega obstoja na planetu. Je ključnega pomena pri blaženju podnebnih sprememb in pri prilagajanju nanje ter pri preprečevanju širjenja bolezni v prihodnosti.

Z akcijo #RestoreNature lahko državljani iz EU (ter tudi izven) zahtevamo, da EU pripravi dober zakon, ki bo ustrezno naslovil problematiko izginjanja narave v Evropi in drugod ter tako »povrnil zemljo, morje in vodo nazaj naravi.«

Več >>>

Peticijo lahko podpišete tukaj >>>