Skoči na vsebino

Majski dogodki za društva in druge nevladne organizacije

  • Novice

Na Stičišču Središče pripravljamo v prvi polovici maja 6 brezplačnih online dogodkov za društva in druge nevladne organizacije Osrednjeslovenske regije.

 

▶ Spoznavno srečanje kluba »NVO s potencialom« ali Kaj pomeni razvojna naravnanost organizacije

5. maj od 19.00 do 21.00
PRIJAVA

Na srečanju bomo izpostavili ključne izzive razvojno naravnanih nevladnih organizacij ter skušali odgovoriti na naslednja vprašanja:

  • Kje so točke, v katerih imamo največ potenciala za rast?
  • Kje so v tem, na prvi pogled neprijetnem času priložnosti za rast in razvoj organizacij?
  • Kakšne drže nam lahko pri usmerjenosti v razvoj koristijo?
  • Zakaj se strateške stvari premikajo tako počasi in kako jih pospešiti?

Delavnica je namenjena izključno NVO s potencialom, v kolikor še niste vključeni v “NVO s potencialom”, to storite tukaj.

Več informacij in prijavo najdete tukaj.

▶ Delavnica: ZOOM – kako ga uporabljati. Nasveti in pogovor.

6. maj od 13.30 do 14.30
PRIJAVA

Na online delavnici uporabe ZOOM-a bomo izpostavili njegove prednosti in slabosti za izvajanje aktivnosti društev in zasebnih zavodov v Osrednjeslovenski regiji.

Več informacij in prijavo najdete tukaj.

 

▶ Delavnica: Kako postavimo osnovno spletno stran

7. maj od 13.30 do 14.30

PRIJAVA
Na online delavnici bomo spoznali, katere so možnosti za postavitev spletne strani, predvsem za predstavitev društev in zasebnih zavodov v Osrednjeslovenski regiji.

Več informacij in prijavo najdete tukaj.

▶ Delavnica pravopisa: Pred ki ko ker da če – vejica skače

12. maj ob 19.00
PRIJAVA

Naš pravopis je vrednota, ki jo radi ohranjamo – ni pa to vedno najlažje. Na delavnici bomo osvežili osnove pravopisa in se znova naučili, kako odpraviti najpogostejše napake, ki jih nehote delamo pri pisanju.

Več informacij in prijavo najdete tukaj.

 

▶ Zaposlovanje v društvih, zavodih in drugih nevladnih organizacijah

13. maj ob 15.00

PRIJAVA

Vaša organizacija postaja boljša in boljša, v okolju je veliko potreb po vaših storitvah, vi pa še ne veste popolnoma, kako bi se lahko zaposlili v njej. Predstavili vam bomo dobre zglede nekaterih, ki jim je to uspelo.

Več informacij in prijavo najdete tukaj.

 

▶ Usposabljanje: Kaj lahko naredimo za svojo organizacijo v času socialne izolacije

14. maj od 13.30 do 14.30

PRIJAVA

Tisti, ki smo aktivni v društvih in zavodih, si tudi v času, ko je civilno – družbeno življenje obstalo, ne želimo, da vse naše aktivnosti obstanejo. Četudi se ne moremo družiti in dobivati v živo, to še ne pomeni, da ne moremo narediti ničesar. Pospravljanje in urejanje dokumentacije je zagotovo ena od možnosti, ki je potrebna in pomembna, a ne tako mikavna, kot ostali, ki vam jih bomo predstavili.

Več informacij in prijavo najdete tukaj.

 

***
Dogodki so namenjeni izključno sodelavcem in aktivnim članom društev in drugih nevladnih organizacij Osrednjeslovenske regije.
Vsi dogodki bodo potekali preko spleta, na ZOOM-u. Dan pred dogodkom boste na svoj email prejeli povezavo in vse potrebne informacije.

***
Aktivnost sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO v okviru Javnega razpisa za podporno okolje za razvoj nevladnih organizacij 2019 – 2023.