Skoči na vsebino

Karierni dan 2022

  • Novice

Zavod Nefiks vsako leto, letos že sedmič, pripravlja Nefiks karierni dan, katerega častni pokrovitelj je predsednik države Borut Pahor. Letošnji karierni dan je v sodelovanju s Stičiščem Središče pod geslom “Postani sprememba” po srednjih šolah po Sloveniji potekal 12. januarja. Tematika je mladim približala delovanje nevladnih organizacij, predvsem to, kakšne kompetence lahko pridobijo s sodelovanjem ter katere priložnosti znotraj nevladnega sektorja so jim na voljo.

Na sam karierni dan so po šolah pripravili delavnice in okrogle mize, na katerih so mladi s predstavniki nevladnih organizacij razpravljali o svoji prihodnosti. Dijaki so tako spoznali delo in cilje številnih nevladnih organizacij pa tudi mladih posameznikov, ki so v njih aktivni že dlje časa.

“Pri nas smo se pogovarjali s predstavnikoma svetovno priznane organizacije Amnesty international Slovenia, ki sta dijakom Gimnazije Bežigrad predstavila delovanje organizacije in karierne možnosti za mlade. Odzivi so bili zelo pozitivni, verjamem, da bo projekt pomagal številnim mladim na njihovi karierni poti.”

Dijak Gimnazije Bežigrad Simon Trussevich

Na Stičišču Središče se za pomoč zahvaljujemo ostalim stičiščem po Sloveniji, ki so pomagali pri vzpostavljanju stikov z nevladnimi organizacijami v njihovih regijah. Opazili pa smo, da mladi čedalje slabše poznajo nevladne organizacije, slabše, kot njihovi predhodniki poznajo tudi mladinske organizacije, zato se bomo potrudili, da bodo informacije o možnostih sodelovanja znova našle poti do mladih.