Skoči na vsebino

Izzivi podeželja

Konec junija smo na Stičišču Središče skupaj z Zvezo slovenske podeželske mladine organizirali dva posveta Izzivi podeželja.

V ponedeljek, 29. junija, smo pripravili posvet v Mestni občini Ljubljana, v torek, 30. junija pa v Občini Kamnik. Namen srečanja je bil, da skupaj prepoznamo izzive in oblikujemo ustrezne rešitve, ki jih udeleženci vidijo kot možnost sodelovanja med nevladnim sektorjem in občinarji za razvoj občine in razvoj podeželja.

Rešitve in zaključke delavnic so deležniki v mestni hiši v Ljubljani predstavili podžupanu Mestne občine Ljubljana g. Dejanu Crneku (v ponedeljek), ki jih je z zanimanjem poslušal in obljubil, da bo oddelek za razvoj podeželja poročilo preučil in ustrezne rešitve vključil v strategijo razvoja podeželja.

V torek, po posvetu v samostanu Mekinje pa so deležniki občine Kamnik predstavili zaključke posveta županu Občine Kamnik g. Mateju Slaparju, ki je na licu mesta imenoval delovno skupino s katero se bo sestal in pregledal zbrane predloge.

Naslednji posvet bo 17. 9. 2020 v Medvodah. Če bi želeli, da podoben posvet organiziramo tudi v vaši občini, nas kontaktirajte!

Izzivi podeželja v Mestni občini Ljubljana, 29. junij 2020

Izzivi podeželja v Občini Kamnik, 30. junij 2020