Skoči na vsebino

Izobraževanja za mentorje v e-obliki

 • Novice

V društvih in drugih nevladnih organizacijah je potrebno nove člane, prostovoljce, zaposlene potrebno uvesti, da spoznajo bit organizacije, razumejo, zakaj deluje in da najdejo v njej tudi tisto zase, kar jim omogoča rast tako na zasebnem kot kariernem področju.

Mentorji v organizaciji imajo tako v resnici pomembno vlogo, saj skrbijo za “podmladek”.

Slovenska filantropija pripravlja v novembru e-izobraževanja, namenjena vsem mentorjem, ki v organizaciji opravljate delo mentorja ali koordinatorja prostovoljcev in si želite pridobiti osnovna znanja za uspešno opravljanje vašega dela.

Izobraževanje je sestavljeno iz treh zaporednih izobraževanj oziroma sklopov, ki se smiselno nadgrajujejo. Prijava je možna tako na posamezni sklop kot na vse tri zaporedne sklope.

 • 1. Sklop: Zakon o prostovoljstvu
 • 2. Sklop: Pridobivanje prostovoljcev
 • 3. Sklop: Motiviranje in spremljanje prostovoljcev

Vir: EHL

ZAKON O PROSTOVOLJSTVU

petek, 6. novembra 2020 med 10:00 in 12:15, ZOOM

Vsebina: Na izobraževanju se boste udeleženci seznanili z Zakonom o prostovoljstvu. Na izobraževanju boste lahko preverili, ali že imate organizirano prostovoljsko delo v skladu z veljavno zakonodajo in kaj morate na tem področju še storiti. Čas pa bo namenjen tudi za vaša vprašanja.

Poglobili se bomo v naslednje teme:

 • pojem organiziranega prostovoljstva,
 • načela, ki jih spoštujemo pri vključevanju prostovoljcev,
 • sklepanje dogovora o prostovoljskem delu (oblika, vsebina dogovora),
 • pravice prostovoljcev,
 • povračila stroškov prostovoljcem in nagrada za izjemne dosežke,
 • vodenje evidence prostovoljcev,
 • zavarovanja prostovoljcev,
 • prostovoljsko delo in prejemniki denarnih socialnih pomoči – dodatek na delovno aktivnost.

Prijava: Število oseb je omejeno, zato prijave sprejemamo do petka, 30. oktobra 2020 preko spletnega obrazca. Najkasneje 2 dni pred izvedbo vam bomo poslali na mail vsa navodila in povezavo do zoom srečanja. Udeležba je brezplačna.


PRIDOBIVANJE PROSTOVOLJCEV

petek, 13. novembra 2020 med 10:00 in 12:15, ZOOM

Vsebina: Na izobraževanju boste udeleženci pridobili odgovore na vprašanja kakšnega prostovoljca potrebujete v vaši organizaciji in kako pridobiti primerne prostovoljce.

Poglobili se bomo v naslednje teme:

 • kako izdelati profil prostovoljca, ki ga potrebujete v vaši organizaciji,
 • strategija zbiranja prostovoljcev,
 • kako pripravimo dober oglas za prostovoljsko delo.

Prijava: Število oseb je omejeno, zato prijave sprejemamo do petka, 6. novembra 2020 preko spletnega obrazca. Najkasneje 2 dni pred izvedbo vam bomo poslali na mail vsa navodila in povezavo do zoom srečanja. Udeležba je brezplačna.


MOTIVIRANJE IN SPREMLJANJE PROSTOVOLJCEV

petek, 20. novembra 2020 med 10:00 in 12:15, ZOOM

Vsebina: Na izobraževanju se boste udeleženci spoznali z zunanjo in notranjo motivacijo pri prostovoljcih ter dobili odgovore na to kaj prostovoljce žene v prostovoljsko delo.

Poglobili se bomo v naslednje teme:

 • kateri so zunanji in kateri notranji motivatorji, ki prostovoljce spodbujajo k prostovoljskem delu
 • na kakšne načine vse lahko nagrajujemo prostovoljce in kako so nagrade povezane z motivacijo.

Prijava: Število oseb je omejeno, zato prijave sprejemamo do petka, 13. novembra 2020 preko spletnega obrazca. Najkasneje 2 dni pred izvedbo vam bomo poslali na mail vsa navodila in povezavo do zoom srečanja. Udeležba je brezplačna.


Vaši prostovoljci se še vedno lahko vključijo v UVODNO E-IZOBRAŽEVANJE ZA PROSTOVOLJCE, ki je namenjeno vsem prostovoljcem, ki se želijo opremiti z ustreznimi znanji pred pričetkom dela. V času epidemije koronavirusa so na Slovenski filantropiji pripravili e-izobraževanje za prostovoljce, ki se ga še vedno lahko udeležijo in tako pridobijo pomembna znanja pred pričetkom dela.

Različni predavatelji na zgoščen način obravnavajo ključne teme, ki jih sicer obravnavamo na našem Uvodnem izobraževanju za prostovoljce in so aktualne za vse, ne glede na to, v katero področje prostovoljstva se vključujejo.

Izobraževanje traja eno uro in pol, po opravljenem e-izobraževanju imajo možnost opraviti tudi preizkus znanja in, če bo uspešno opravljen, bodo prejeli potrdilo o opravljenem izobraževanju.

Vir: Slovenska filantropija