Skoči na vsebino

Filmski natečaj Keep it Cool – Zgodbe podnebnih sprememb

  • Novice

Na Zavodu MEPI – Mednarodno priznanje za mlade vse mlade med 13. in 20. letom starosti vabijo k udeležbi na mladinskem natečaju za kratki film Keep it Cool – Zgodbe podnebnih sprememb, ki poteka pod okriljem Britanskega veleposlaništva v Ljubljani in pri katerem sodelujeta še British Council in WWF Adria.

Vir: Zavod Mepi

Namen natečaja je prikaz škodljivih posledic podnebnih sprememb na lokalno naravno okolje mladih in s tem mladim dati možnost, da pošljejo jasno sporočilo sodelujočim na podnebnem vrhu COP26 v Glasgowu novembra letos, da so podnebne spremembe postale del našega vsakdana in da je napočil skrajni čas za sprejetje ambicioznejših ukrepov v boju za ohranitev našega planeta.

Natečaj poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in v sodelovanju z RTV Slovenija.

Rok za oddajo kratkih filmov je 10. oktober do 23:59. Na natečaj se lahko prijavite kot posamezniki ali skupina z največ 5 člani, dolžina kratkega filma pa ne sme preseči 3 minut, vključno s končno špico. V filmu naj bodo pri vsebini in vizualni podobi v ospredju prikazi narave, živali in rastlin.

Več informacij o nagradah, pogojih natečaja in vsebinah, ki vam bodo v pomoč pri pripravi kratkih filmov, lahko najdete na: www.keepitcool.si.