Skoči na vsebino

Februarske delavnice in usposabljanja

  • Novice

Na Stičišču Središče organiziramo v februarju kar nekaj usposabljanj in delavnic, ki so namenjana predstavnikom, aktivnim članom in zaposlenim v društvih, zasebnih zavodih in drugih nevladnih organizacijah v osrednjeslovenski regiji. Udeležba na delavnicah je brezplačna.

Vabljeni k nadgradnji svojega znanja in krepitvi vašega društva/zavoda!

 

Kako zagovarjati svoja stališča na občini

Termin: torek, 7. 2. 2023, ob 17.00
Kje: preko spleta, ZOOM
▶ Več informacij in prijava

Biti pobudnik sprememb v domačem okolju je težko. Zato, ker smo vajeni določenega načina delovanja, ki je vedno enak in ohranja obstoječe stanje. Včasih niti ne pomislimo, da bi se reševanja kakšnega izziva lotili aktivno, saj smo preprosto vajeni, da so stvari takšne kot so.
A včasih se da tudi kaj spremeniti.

Vse, ki bi radi naredili lasten načrt, kako spremeniti predpis, razpis, statut občine ali samo kakšno manjšo stvar, vabljeni na delavnico.

Vse o letnem poročilu za leto 2022

Termin: sreda, 15. 2. 2023, ob 17.00
Kje: preko spleta, ZOOM
▶ Več informacij in prijava

Predstavniki društev, zasebnih zavodov in ustanov vabljeni na webinar o pripravi in oddaji Letnega poročila za leto 2022. Seznanili se boste s pravilno pripravo poročil, zakonskimi podlagami in praktičnimi primeri finančnega poslovanja.

Program:
– Priprava letnega poročila za leto 2022
– Priprava izkaza poslovnega izida in bilance stanja
– Posebnosti pri poročanju društev ter nepridobitnih organizacij
– Priprava Obračuna davka od dohodka za leto 2022 ter posebnosti obračuna za društva in nepridobitne organizacije

Brezplačno spletno usposabljanje organizira Regijski NVO center – stičišče nevladnih organizacij JV Slovenije v okviru Mreže regionalnih stičišč nevladnih organizacij ZaNVO, ki se sofinancira iz Sklada za NVO preko Ministrstva za javno upravo.

Kako iz stavka narediti zgodbo

Termin: četrtek, 16. 2. 2023, ob 17.00
Kje: preko spleta, ZOOM
▶ Več informacij in prijava

Želite povedati dobro zgodbo o svojem projektu ali organizacijji, pa vam je zmanjkalo idej, kako konkretno to storiti, da pritegnete občinstvo? Želite prepričati financerje, da je vaša ideja vredna podpore?

Pridružite se nam na delavnici z Veroniko Jelen, ki vas bo skozi moderiran on – line proces vodila do vaše zgodbe.

Vodenje projektov – izvajanje, spremljanje in poročanje

Termin: četrtek, 23. 2. 2023, ob 17.00
Kje: preko spleta, ZOOM
▶ Več informacij in prijava

Bi radi pridobili znanje o vodenju projektov, predvsem od faze, ko je projekt odobren pri financerju in se začne njegovo izvajanje? Kaj vse je pomembno za izvedbo uspešnega projekta, kaj moramo spremljati, da bomo imeli v času poročanja vse potrebne dokumente in dokazila?

Potem vas vabimo na delavnico, ki bo predstavila izvajanje, spremljanje in poročanje projektov. Na delavnici boste lahko zastavili praktična vprašanja, ki vas težijo ob vodenju projekta.

Finančno vodenje projektov

Termin: torek, 28. 2. 2023, ob 17.00
Kje: preko spleta, ZOOM
▶ Več informacij in prijava

Vodenje projektov poleg vsebinskega vodenja, koordiniranja projektnega tima, spremljanja izvedbe aktivnosti in poročanja, obsega tudi finančno spremljanje in poročanje. Finančna poraba mora biti v skladu z načrtovano finančno konstrukcijo, sicer se lahko zgodi, da projekta ni moč izvesti ali da bo financer določene stroške štel kot neupravičene.

Na delavnici bomo naredili pregled upravičenosti stroškov, spremljanja porabe, knjiženja in priprave finančnih poročil.

***

Stičišče Središče (regionalno stičišče NVO osrednjeslovenske regije) deluje pod Zavodom Nefiks ter na ravni osrednjeslovenske regije združuje nevladne organizacije iz različnih vsebinskih področij delovanja in izvaja dejavnosti informiranja, svetovanja, izobraževanja, raziskovanja, zagovorništva, mreženja, promocije in podpore v korist vseh nevladnih organizacij. 

Aktivnosti Stičišča Središče sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO.