Skoči na vsebino

E-družabništvo

  • Novice

Na Stičišču Središče smo v februarju izvajali projekt e-družabništvo. Namen je bil starejšim predstaviti možnosti sodelovanja in vključevanja v nevladne organizacije osrednjeslovenske regije z željo, da se med njimi vzpostavijo sodelovanja tudi v prihodnosti.

Pričeli smo 12. 1. 2022. ob 7. 30 zjutraj. Štiri delavnice so potekale na digitalnem kanalu ZOOM ob sredah 12., 19., 26., 1. in 2.2 2022. Vsakič je srečanje trajalo 90 minut. Program je bil sestavljen tako, da je moderatorka Ana Gregorčič vse pristotne najprej pozdravila, nato pa so udeleženci skupaj z Društvom šola zdravja izvedli jutranjo telovadbo.

Nato se je na vsakem srečanju predstavilo drugo društvo. Prvič Društvo za pomoč v tretjem življenjskem obdobju, nato Društvo regionalnih turističnih vodnikov ARGOS, z zeliščarstvom so nas seznanili na Društvu za zdravilne rastline ognjič Logatec, na zadnjem srečanju pa nam je svoje delovanje predstavila predstavnica Planinske zveze Slovenije.

Udeleženci so bili s srečanji zelo zadovoljni, veseli nas, da je sodelovalo tudi nekaj domov za starejše občane. Na Stičišču prepoznavamo veliko potrebo po pomoči nevladnih organizacij pri digitalizaciji, predvsem na področju stika s starejšimi.

19. 1. 2022; Virtualen ogled Ljubljane z Matejo, ARGOS