Skoči na vsebino

Društvo Tarok Škofljica

Društvo Tarok Škofljica vabi v svoje vrste nove člane in ljubitelje te igre. Predsednik Drago Gaspari, ki je društvo tudi predstavil, daje vpogled v lansko leto društva ter načrte za prihodnost.

Foto: Arhiv Društva Tarok Škofljica

Kakšno je poslanstvo vaše organizacije (na kak način bogatite skupnost) in kaj ste v lanskem letu počeli?

Vse od razglasitve Pandemije za Covid 19 se praktično nismo več srečali v društvenih prostorih na Občini Škofljica. Do takrat smo se redno vsak teden ob četrtkih zvečer dobili zainteresirani člani in odigrali tri partije po 15 iger za trening. Tik preden je bila objavljena pandemija, smo še izpeljali občni zbor društva in društveni interni turnir. Ob prepovedi druženja je društveno življenje malce zaspalo. Pozno spomladi je bila preklicana prepoved druženja in so se spet lahko odprle restavracije. Takoj smo se dogovorili v Hotelu Grandvid na Lavrici kjer smo se spet lahko srečevali ob igri taroka ob četrtkih. Društvena soba na občini je tedaj že bila zaprta zaradi dozidave društvenih prostorov. V jeseni pa se je spet zapletlo z novim koronavirusom in ukrepi za varovanje zdravja so spet začeli veljati, s tem pa so prenehala naša poletna srečanja ob četrtkih. Prav tako nismo mogli izpeljati načrtovane odprte turnirje v okviru Tarok Zveze Slovenije niti internih turnirjev. K sreči do sedaj ni noben naš član zbolel zaradi koronavirusa in to mislimo tudi vzdrževati, zato se tako kot vsa ostala društva tudi mi držimo vladnih predpisov. Vsi pa komaj čakamo, da se vselimo v nove društvene prostore, ki nam jih gradi Občina in s tem spet začnemo z ustaljenimi aktivnostmi.

Med tem ko ni običajnega društvenega življenja, pa se nekateri člani vseeno ”družijo” preko interneta in igrajo virtualni tarok v živo, lahko pa tudi v varianti z računalnikom, saj obstajata obe možnosti. Prav tako ves čas komuniciramo prek Outlooka, kjer jih obveščam o vseh informacijah, ki se tičejo društvenega življenja. Ker nestrpno pričakujemo sprostitev ukrepov, smo že nabavili za vse naše člane posebne zaščitne maske (pralne) za večkratno uporabo. Tako bomo lahko z maskami zaščiteni na začetku sprostitve varneje začeli z ponovnim druženjem.

V upanju, da bo naše življenje kmalu spet normalno po sprostitvi ukrepov, vabim občane, ki igrajo Tarok, da se nam pridružijo. Obljubimo, da vam bo življenje popestreno in predvsem bolj družabno!

 

Na katere dosežke vaše organizacije ste najbolj ponosni?

Rast pridobivanja članov iz širše okolice Ljubljane, pridobitev prostora za druženje v društveni sobi Občine Škofljica, ureditev vseh zakonskih obveznosti v organizaciji društva, sodelovanje s Tarok zvezo Slovenije, komunikacijo med člani itd.

 

Kdo so obrazi vaše organizacije in kako doprinašajo k izvajanju vaših aktivnosti?

Člani so iz različnih nivojev izobrazbe in delovnih okolij. Sodelujejo v organizaciji vodenja društva (upravni odbor, nadzorni odbor, občni zbor itd.).

 

Kaj so vaša najpomembnejša spoznanja na področju na katerem delujete?

Največ pomeni druženje v društvu, širše v tekmovanjih z drugimi društvi tarok, viharjenje možganov.

 

Foto: Arhiv Društva Tarok Škofljica

Koga vabite v svoje vrste in kaj lahko pri vas počne?

Ljubitelje tarok igre, igra se tarok, dobri igralci učijo tudi ostale, ki se želijo izpopolniti v tej igri.

 

Kaj lahko ponudite drugim organizacijam in kaj je tisto, kar bi od drugih organizacij sami potrebovali?

Nudimo možnost dodatnega včlanjenja v društvo, da potem z nami igrajo tarok. Nudimo jim potem možnost igranja na tarok turnirjih – na občinskem in regijskem nivoju ter tudi državnem nivoju.

 

Kje se vidite čez 3 leta in kako vam pri tem pomaga Stičišče Središče?

V naslednjih treh letih povečanje članstva za cca 30% in imeti igralca na državnem nivoju med prvimi petimi igralci!

 

 

Društvo Tarok Škofljica
Vrh nad Želimljami 13, 1291 Škofljica

tarok.skofljica@gmail.com
041 618 072