Skoči na vsebino

Zel in plevel – od ljudske do znanstvene rabe

V Slovenskem etnografskem muzeju bo 6 in 7. marca 2020 potekal že 4. seminar za etnobotaniko, tokrat na temo Zel in plevel – od ljudske do znanstvene rabe.

Rastlinam, ki rastejo in uspevajo v svojem prvobitnem naravnem okolju pravimo, da so divje ali samonikle. Že v najstarejših časih so ljudje nabirali in uporabljali divje rastoče rastline za dopolnitev prehrane in zdravilo, sčasoma pa so posamezne zdravilne rastline začeli gojiti tudi na svojih vrtovih. Meja med zeljó in plevelom, med zdravilom in strupom, je še danes nedorečena – kar je za nekoga plevel, je za drugega zdravilo in strup je lahko zdravilo. Zdravilne rastline, naj so divje ali gojene, so našim prednikom tisočletja nudile pomoč pri domačem zdravljenju, poleg tega pa so dajale še mnoge druge koristi: hrano, snov za omamo, naravno lepotilo, pa tudi božje objasnilo, rastline so ljudem dajale material za gradnjo ali nit za prejo …

Naši predniki so imeli znanje in veščine za vsestransko uporabo rastlin v najrazličnejše namene. In tako so rastline skozi tisočletja oblikovale našo kulturo, naš način življenja. In danes?

Cena za dvodnevni seminar: 60 €

Datum

06. Mar 2020
Expired!

Ura

14:30 - 18:00

Lokacija

Slovenski etnografski muzej
Metelkova ulica 2, Ljubljana
Kategorija

Organizator

Slovenski etnografski muzej
Tel. številka
01 300 87 00
Email
etnomuz@etno-muzej.si
Spletna stran
https://www.etno-muzej.si/
Več info in prijava

Naša aktualna usposabljanja

Ničesar nismo našli.

Druge delavnice za NVO

Ničesar nismo našli.