Skoči na vsebino

Vključevanje žensk v digitalni sektor

Digitalna revolucija prinaša ogromen potencial za izboljšanje družbenih in gospodarskih rezultatov za ženske, vendar pa predstavlja tudi tveganje za ohranjanje obstoječih vzorcev neenakosti med spoloma. Kljub številnim pomembnim pobudam ostaja precejšnja digitalna vrzel med spoloma, ki omejuje pravično uresničevanje koristi digitalne preobrazbe v državah z visokim, nizkim in srednjim dohodkom. Ženske predstavljajo le 18 % strokovnih delovnih mest na področju IKT in 20 % diplomantov na tem področju.

Simbioza Genesis, socialno podjetje, organizira skupaj z EOS Fundation of Romania organizira spletni dogodek »Vključevanje žensk v digitalni sektor«, ki bo potekal v sredo, 12. oktobra 2022 ob 10.00 uri (CET). Predstavili bomo primere dobrih praks, ki so jih pridobili s projekti, namenjenim ženskam in dekletom v IT.

Na dogodku se jim bodo pridružile Tanja Bivic Plankar – Predsednica združenja Blockchain Alliance Europe, Katja Mohar Bastar – Direktorica Digitalnega inovacijskega stičišča Slovenije in Božidarka Radović – Vodja razvoja sistema za elektronsko predpisovanje zdravil v podjetju Better.

Dogodek je namenjen organizacijam, podjetjem in posameznikom, ki jih zanimajo projekti za krepitev vlog žensk v digitalnem sektorju.

* Potrebna je registracija na povezavi: https://bit.ly/3dnXsM1 , do najkasneje 10. oktobra 2022. Povezavo do spletnega dogodka boste prejeli 11. oktobra 2022.

* Dogodek bo potekal v angleščini.

Datum

12. Okt. 2022
Expired!

Ura

10:00 - 11:30

Povezava

Prijava

Lokacija

Na spletu

Organizator

Simbioza Genesis, socialno podjetje
Spletna stran
https://simbioza.eu
Prijava

Naša aktualna usposabljanja

Ničesar nismo našli.

Druge delavnice za NVO

Ničesar nismo našli.