Skoči na vsebino

Vgrajevanje plana B v mestne kulturne strategije

Prvi spletni pogovor v ciklu o kulturnih politikah evropskih mest v kriznih razmerah in po njih se bo osredotočil na začasne ukrepe in dolgoročne premisleke o kulturnih strategijah. Pogovor s predstavniki mest TartuNovi SadLizbona in Ljubljana bo moderiral priznani mednarodni strokovnjak za kulturne politike in razvoj ustvarjalnih mest, Ragnar Siil (EE).

Sodelujejo:

  • Mateja Demšič, Vodja oddelka za kulturo, Mestna občina Ljubljana
  • Alexandra Sabino, Svetovalka namestnika župana za kulturo, Mesto Lizbona
  • Vuk Radulović, Vodja sektorja za mednarodno sodelovanje, Fundacija Novi Sad 2021
  • Mesto Tartu / Tartu 2024

Moderator: Ragnar Siil, priznani mednarodni strokovnjak za kulturne politike in razvoj ustvarjalnih mest

KAJ: spletni pogovor Vgrajevanje plana B v mestne kulturne strategije

KDAJ: ponedeljek, 22. junij, od 13.00 do 14.30

KJE: spletna platforma Zoom

PRIJAVA do: ponedeljek, 22. junij do 12.00

Več informacij: motovila.si

Namen cikla spletnih pogovorov Plan B za kulturne politike evropskih mest je izmenjava izkušenj med evropskimi mesti v zvezi z zagotavljanjem stabilnega okolja umetniškim in kulturnim ustvarjalcem in organizacijam v času krize, ki jo je sprožila pandemija. Primeri dobre prakse in premisleki so lahko zgled in spodbuda za evropska mesta v času, ko je nujno poiskati nove načine delovanja kulturnih subjektov.

Dogodek je namenjen ustvarjalcem, predstavnikom kulturnih institucij, predstavnikom mestnih administrativnih in političnih organov, pristojnih za kulturo, zlasti ekipam mest kandidatk za EPK, ter drugim akterjem kulturnega in kulturnopolitičnega življenja evropskih mest.