Triglavski dom na Kredarici – akcija Gluhi strežejo v planinskih kočah

Triglavski dom na Kredarici na 2515 m nad morjem bo že drugi leto zapored gostil vseslovensko prostovoljsko akcijo Gluhi strežejo v planinskih kočah.

S Pogačnikovega doma na Kriških podih z 2050 m se akcija nadaljuje in naslednja gostiteljica je Triglavski dom na Kredarici, kjer so prvič gostovali lansko leto. Kredarica je ena od postojank, od koder se lahko povzpne na najvišjo slovensko goro, na Triglav. Prostovoljci bodo skupaj z oskrbnikom in osebjem doma predstavilo moto akcije »Biti inkluziven« – inkluzija je proces, v katerem se učimo živeti drug z drugim.

Akcija nudi priložnost, da spoznate gluhe, naročanje s kretnjami, slovenski znakovni jezik in tudi jezik slepih – Braillovo pisavo. Na mizi vas bo čakal komunikacijski valjček sporočevalček, ki ponazarja naročilo, uživanje v pijači/hrani/družbi in plačilo ter predstavitvena knjiga, v kateri so zbrane splošne planinske jedi in pijače v besedah, slikah kretenj in v Braillovi pisavi.

Več o akciji najdete na povezavi tukaj.

Sledite jim tudi na socialnih omrežjih (Facebook, Instagram), kjer redno objavljajo novičke o dogajanju akcije v planinski koči.

V nadaljevanju leta se lahko akciji pridružite še na naslednjih lokacijah.

Tags:

Date

01. Avg 2020
Expired!

Time

All Day

Location

Triglavski dom na Kredarici
Category

Organizer

Planinstvo za invalide/OPP
Email
pin-opp@pzs.si
Website
https://pin-opp.pzs.si/

Prihajajoči dogodki

oktober 2021
november 2021
No event found!