Skoči na vsebino

Transibirska železnica

Od Moskve do Pekinga.

Že samo ime pove veliko. Več kot 7600 km dolgo potovanje z vlakom pričnem v Moskvi, prestolnici vsemogočne Rusije. Po ogledu Rdečega trga, Kremlja in katedrale Sv. Vasilija se usedem na vlak in podam na 5 dni dolgo vožnjo do Mongolije. Da mi na vlaku ni bilo dolgčas, so poskrbeli sopotniki: norveška brata in skupina ruskih profesorjev, s katerimi smo se vsak večer dolgo v noč zabavali.

Po petih dneh vožnje z vlakom prispem v Ulan Bator, glavno mesto te ogromne države in to ravno v času Naadama, najbolj znanega mongolskega festivala, ki ga nekateri imenujejo tudi nomadske olimpijske igre. Lokostrelstvo, konjske dirke in rokoborba so trije najpomembnejši mongolski športi.

Nato se ponovno usedem na vlak in pot nadaljujem proti Kitajski prestolnici Peking. Tja pridem ravno v času olimpijskih iger. Ogledam si Prepovedano mesto in Kitajski zid. Iz Pekinga nadaljujem potovanje proti Xian, kjer me fascinirajo svetovno znani glinasti vojščaki. V Chengdu me očara park z očarljivimi in prisrčnimi pandami in velika Buda. Potovanje končam v gospodarskem središču Kitajske-Šanghaju.

V predavanju, ki traja 60-70 minut bomo skupaj prepotovali več tisoč kilometrov dolgo pot.
Predava Zoran Furman.

Predavanje je brezplačno in bo potekalo preko Zoom aplikacije.
Prijave na drustvo.aia@gmail.com (z imenom in priimkom). Po prijavi boste pred dogodkom prejeli Zoom povezavo.

Tags:

Datum

12. Nov. 2021
Expired!

Ura

18:00

Lokacija

Na spletu
Kategorija

Organizator

DRUŠTVO AIA - MLADINSKI CENTER MENGEŠ
Spletna stran
https://www.srce-me-povezuje.si/drustvo-aia/

Naša aktualna usposabljanja

Ničesar nismo našli.

Druge delavnice za NVO

Ničesar nismo našli.