Skoči na vsebino

S kolesom od Rakovnika do Barja in nazaj

Poznate svojo četrtno skupnost? Ste se tu rodili, se sem preselili, ko ste bili še majhni ali pa vas je sem zaneslo življenje?
Vsako okolje v katerem bivamo, je nekaj posebnega. Ko ga spoznamo, ga še bolj vzljubimo.

Tokrat boste poleg znamenitosti spoznali tudi lokalna društva, saj je vodenje del kampanje “Vsi sosedje povezani v skupnosti”. Namen kampanje je, da društva, ki so ponekod še zanje družbeno lepilo, predstavi in nas prijazno povabi k sodelovanju.

Četrtna skupnost Rudnik je kar velika, zato se bomo na tokratno odkrivanje podali s kolesom in bolje spoznali Barje. Dobimo se ob 16.00 pred Rakovniško cerkvijo, z vso opremo za varno vožnjo s kolesom.

Udeležba na lastno odgovornost. Vsak udeleženec je sam odgovoren za popolno kolesarsko opremo. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti povezane z varnostjo v cestnem prometu.

Raziskovanje bo trajalo dve uri, zato je dobrodošla tudi pijača za na pot.
Od Rakovniške cerkve se bomo peljali proti robu mesta: do Botaničnega vrta, nadaljevali pot proti jugu, po Ižanski do Črne vasi in nato nazaj po Peruzzijevi do izhodiščne točke.
Vmes bo kar nekaj postankov, saj zanimivosti ne bo manjkalo. Naj omenimo samo nekatere: Botanični vrt, spomenik Francu in Karolini ob Ižici, cerkev Svetega Mihaela v Črni vasi.

 

***
Aktivnost poteka v sklopu Meseca Četrtne skupnosti Rudnik, sofinancira jo Ministrstva za javno upravo in Četrtna skupnost Rudnik, MOL.

Tags:

Datum

12. Okt. 2023
Expired!

Ura

16:00

Lokacija

Na spletu
Stičišče Središče

Organizator

Stičišče Središče
Tel. številka
040 698 915
Email
sticisce@nefiks.si

Naša aktualna usposabljanja

Ničesar nismo našli.

Druge delavnice za NVO

Ničesar nismo našli.