Skoči na vsebino

[Razstava] Lojze Adamlje: Zavestne sanje

Vabljeni na odprtje razstave slik Lojzeta Adamljeta, ki bo v petek, 10. maja 2024, ob 19.30 v galeriji Šuštaršičeve hiše na Trdinovem trgu 5 v Mengšu.

Razstavo si bo mogoče ogledati do torka, 21. maja 2024, vsak dan med 17. in 19. uro. Ob nedeljah in praznikih bo razstava zaprta.

Lojze Adamlje je bil rojen 19. januarja 1955 v Ljubljani. Mladost je preživel v Šentvidu pri Stični. Umetnostno šolanje je začel na srednji tehnični šoli za grafiko v Ljubljani. Takrat so nastala zgodnja dela v tehnikah gvaša in olja. Vpisal je študij na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je opravil specializacijo grafike v razredu prof. Marka Pogačnika. Med študijem se ga je dotaknila nadrealistična izpoved, ki ji v slikarstvu in grafiki ostaja zvest že več kot štiri desetletja. V zadnjem obdobju je postal najvidnejši predstavnik tega umetniškega sloga pri nas. Dejaven je tudi v oblikovanju, ilustraciji in publicistiki. Njegova dela so na ogled v mnogih javnih ustanovah in zasebnih zbirkah. Do zdaj je imel 44 velikih samostojnih razstav, sodeloval je na več kot 330 skupinskih razstavah doma in v tujini ter na mnogih slikarskih kolonijah. Prejel je več mednarodnih in domačih nagrad za slikarstvo in grafično umetnost. Najpomembnejša nagrada je Mali grand prix za nadrealistično delo na svetovni razstavi v Kasselu 2001 v Nemčiji.

Cvetlična pot 10, 1260 Ljubljana Polje | 041 708 362 | lojzeadamlje@gmail.com

Tags:

Datum

10. Maj. 2024
Expired!

Ura

19:30

Lokacija

Šuštaršičeva hiša
Trdinov trg 10, Mengeš
Kategorija

Naša aktualna usposabljanja

Ničesar nismo našli.

Druge delavnice za NVO

Ničesar nismo našli.