Skoči na vsebino

Prosto programje za digitalno vključenost NVO in uporabnikov

Mreža NVO-VID in Digitalno središče nevladnih organizacij vabita v imenu konzorcija Na-prostem.si na predstavitev projekta Prosto programje za digitalno vključenost NVO in uporabnikov, ki bo v torek, 6. decembra, ob 11. uri, v dvorani City Hotela v Ljubljani.

Cilj projekta, ki je za svoje izhodišče vzel digitalni prehod v službi človeka, je izboljšanje digitalne vključenosti ranljivih družbenih skupin in nevladnih organizacij. Aktivnosti projekta obsegajo krepitev digitalnih veščin uporabnikov, distribucijo obnovljene računalniške opreme ter razvoj e-storitev in vsebin na področju odprtokodnih in prosto dostopnih programov in storitev.

Dogodek bo tudi priložnost za predstavitev novega spletnega servisa Na-prostem.si, ki služi kot podporno okolje za nevladne organizacije in uporabnike, hkrati pa krepi njihovo digitalno suverenost in prispeva k bolj pravični digitalni družbi.

Na dogodku bodo o projektu, spletnem servisu in izobraževanjih za uporabo prosto dostopnih in odprtokodnih orodij, programov ter storitev spregovorili:

• vodja projekta Maša Malovrh, Beletrina, zavod za založniško dejavnost
• mag. Simon Delakorda, Inštitut za elektronsko participacijo
• Luka Frelih, Društvo Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost
• Kristijan Tkalec, RAMPA – Društvo za krepitev potencialov mladih na področju znanosti, umetnosti in tehnologije.

Veselimo se srečanja z vami.

Dodatne informacije o predstavitvi so dostopne v priponki. Prosimo, da svojo udeležbo na dogodku potrdite do petka, 2. 12. 2022, na elektronski naslov: sabina.janicijevic@beletrina.si.

Dogodek je organiziran v okviru projekta »Na-prostem.si: Prosto programje za digitalno vključenost NVO in uporabnikov«, ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz naslova javnega razpisa za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021-2023.