Skoči na vsebino
Grafično oblikovano vabilo z napisom:

Pomladne iskrice na krilih zimzelenih melodij 2022

Glasbeno – pogovorni dogodek Pomladne iskrice na krilih zimzelenih melodij 2022 bo potekal dne 29. 05. 2022 ob 16. uri na Ljubljanskem gradu, v čudoviti prenovljeni Stanovski dvorani, ki jo je obiskala tudi kraljica Elizabeta II.  Dostopnost Stanovske dvorane je urejena s klančinami in dvigali.

Dogodek organizira Društvo za pomoč v tretjem življenjskem obdobju.

Program dogodka je zasnovan interaktivno, sodelovalno in izkušenjsko, letošnja tema pogovora bo medgeneracijska solidarnost in sožitje. Na dogodku bomo gostili tudi znanega slovenskega pevca Gašperja Riflja. Posebna točka dogodka bo humoristična uprizoritev šole, saj se bomo vrnili v šolske klopi v 50. leta 20. stoletja. Ob obujanju spominov na mladostne šolske dni boste na sproščen način spoznali Belo krajino ter njeno naravno in kulturno dediščino. V sklepnem delu dogodka, se bo predstavila skupina starejših in družabnikov, ki se mesečno srečuje v prostorih MGLC v Šviceriji, skupaj z občinstvom bodo zapeli pesem Življenje je lepo, priredbo pesmi besedila avtorice Ditke Haberl.

Na dogodku zbirajo prostovoljne prispevke (v priporočeni višini 12 eurov za eno starejšo osebo in njenega družabnika). Namesto prispevka pa se lahko tudi včlanite v naše društvo in s tem postanete podporni član, kar pomeni, da vas bodo o njihovih aktivnostih redno obveščali.

Zbrane prostovoljne prispevke bodo namenili razvoju programa družabništva.

Vljudno vabljeni, da skupaj zapojete in se poveselite ter prižgete iskrice v očeh!

Tags: