
Okolju in zdravju prijaznejša hrana – kako jo prepoznamo?
Potrošniki lahko s svojimi trajnostnimi nakupovalnimi izbirami pomembno prispevamo k naslavljanju podnebne krize, hkrati pa poskrbimo tudi za svoje zdravje. Pri tem nam pomagajo okoljski znaki in certifikati. Vendar pa je v množici oznak predvsem na živilskih izdelkih težko prepoznati tiste, ki so zaupanja vredni in nam zagotavljajo, da so izbrani izdelki resnično okolju in zdravju prijazni. Zato je pomembno, da se o teh temah informiramo in kot ozaveščeni potrošniki sprejemamo bolj trajnostne odločitve – tudi pri hrani.
Umanotera vas v sodelovanju z Zvezo potrošnikov Slovenije vabi na spletni dogodek
Okolju in zdravju prijaznejša hrana – kako jo prepoznamo?
v torek, 31. maja 2022, od 10. do 11.15 ure na Zoom-u
Na dogodku bodo domači in tuji predavatelji odgovarjali na naslednja vprašanja:
- Kakšna je okolju in zdravju prijaznejša hrana?
- Kako v Sloveniji razumemo trajnost pri prehrani?
- Katere trajnostne oznake in certifikate lahko zasledimo na prehranskih izdelkih?
- Katerim oznakam lahko potrošniki zaupamo?
- Kakšen je delež ekološke ponudbe na naših trgovskih policah in kako celovita je ta ponudba?
- Kje so ekološko pridelani izdelki postavljeni v trgovini?
- Na kakšen način se problema zavajajočega označevanja prehranskih izdelkov lotevamo na ravni EU?
Obvezne prijave sprejemamo na povezavi tukaj.
Več informacij najdete v vabilu na povezavi tukaj.
Udeležbo na dogodku zaradi aktualnosti teme, obilice informacij in praktičnih nasvetov priporočamo vsem, ki bi želeli razumeti oznake na prehranskih izdelkih in se naučiti prepoznati izdelke, ki so bolj trajnostni.
Dogodek organizira Umanotera v sodelovanju z Zvezo potrošnikov Slovenije v okviru projekta “Climate Action to the Table”.