Skoči na vsebino

Kako pridobiti certifikat Mladim prijazna občina

Vabimo vas, da se udeležite delavnice o certifikatu Mladim prijazna občina, ki ga skupaj s podeljevalcem certifikata, Inštitutom za mladinsko politiko, organiziramo 26. 5. 2020 ob 10.00 na ZOOM-u.

Dogodek bo trajal 90 minut in bo sestavljen iz predstavitve certifikata, kriterije za njegovo pridobitev in podaljšanje, v nadaljevanju pa boste dobili odgovore na vaša vprašanja.

Delavnica je namenjena občinskim uradnikom in nevladnim organizacijam, ki jih zanima sodelovanje v procesu. Z nami bosta Rozana Mužica z Inštituta za mladinsko politiko in Erika Zavnik z oddelka za družbene dejavnosti Občine Ajdovščina, ki se s certifikatom ponaša že od leta 2013.

Prijave zbiramo do 22. maja 2022.

PRIJAVA

 

Termin: četrtek, 26. maj 2022, od 10.00 do 11.30
Lokacija:
preko spleta, ZOOM

Za kaj gre:

Certifikat Mladim prijazna občina je priznanje samoupravnim lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe s področja vertikalnih in horizontalnih mladinskih politik. Tovrstni ukrepi so usmerjeni v integracijo vedno novih generacij mladih (to je oseb, starih od 15 do vključno 29 let) v posamezne dele življenja družbe, predvsem pa v spodbujanje čim hitrejšega osamosvajanja mladih.

Certifikat Mladim prijazna občina s štiriletno veljavnostjo se letno podeljuje lokalnim skupnostim, ki jih strokovna komisija prepozna kot mladim prijazne, ker uspešno izvajajo po vsaj en ukrep iz vseh prioritetnih področjih mladinskih politik:
− načrtno obravnavanje področja mladine
− participacija mladih
− organiziranje mladih
− informiranje mladih
− zaposlovanje mladih
− izobraževanje mladih
− stanovanjska politika
− mobilnost mladih

S pridobitvijo certifikata se občina, ki se je pri svojem delu na področju mladih sicer že izkazala za uspešno, zaveže, da bo področje mladih še naprej uspešno sistemsko urejala in nivo učinkovitosti v štiriletnem obdobju ohranila oz. dvignila.

Po izteku veljavnosti certifikata je mogoče veljavnost certifikata podaljšati, pri čemer se kriteriji nekoliko razlikujejo od tistih, potrebnih za njegovo pridobitev.

Certifikat Mladim prijazna občina letno podeljuje Inštitut za mladinsko politiko v sodelovanju s Skupnostjo občin Slovenije in pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

PRIJAVA

 

***
Aktivnost sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO.

Datum

26. Maj 2022
Expired!

Ura

10:00 - 11:30

Povezava

Prijava

Lokacija

Na spletu
Stičišče Središče

Organizator

Stičišče Središče
Tel. številka
040 698 915
Email
sticisce@nefiks.si
Prijava

Druge delavnice za NVO

Ničesar nismo našli.