Skoči na vsebino

Hibridno izobraževanje v času pandemije in po njej

Svet za razvoj SAZU pripravlja serijo treh posvetov o »Komunikacijskih tehnologijah za življenje na daljavo: med oddaljenostjo in odtujenostjo«, s katero vzpodbujamo poglobljeno strokovno razpravo o prednostih in pasteh različnih odločitev v tem obdobju, na poti pospešenega razvoja digitalne družbe.

Najbolj  izpostavljeno je področje izobraževanja, z vsemi pozitivnimi in negativnimi digitalnimi izkušnjami v času korona epidemije. Prvi posvet z naslovom  »Hibridno izobraževanje v času pandemije in po njej«, zato posvečamo prav tej temi. Posvet bomo izvedli v digitalnem okolju MiTeam 12. januarja 2020, med  11:00 in 14:00 uro.

Posvet gradimo na rezultatih že opravljenih predstavitev in zaključkov drugih organizacij. Zato vas vljudno vabimo da si pred dogodkom TUKAJ ogledate prispevke Foruma Slovenske digitalne koalicije (26.11.2020) in zanimive vsebine na temo vseživljenskega izobraževanja in digitalnih kompetenc s POVEZAVAMI na številne referenčne dogodke.

Seveda pa nas predvsem zanima vaše mnenje. Z veseljem vas zato pozivamo, da nam z izpolnitvijo OBRAZCA  vnaprej posredujete svoje poglede, predloge, pobude, vprašanja za razpravo, vsebine in predlagate prave rešitve ter na ta način aktivno prispevate k uresničitvi tega prebojnega cilja. Lahko pa prijavite tudi vaš do 2 minutni videokonferenčni nastop v vsevključujoči razpravi posveta, ki se bo v odprtem dokumentu nadaljevala tudi po dogodku!

Ne glede na spreminjajoče okoliščine in omejitve v komuniciranju in mobilnosti je cilj, da  ostanemo aktivni in uspešni na vseh področjih delovanja ter da zagotavljamo varno in socialno vključujočo komunikacijo. Izobraževanju pa zagotovimo varno ohranjanje in izmenjavo podatkov, vsebin in rezultatov med vsemi oblikami izobraževanja. Zagotavljanje kibernetske varnosti nam nalaga da, povsod kjer gre za kritične vsebine in osebne podatke zagotovimo tudi ustrezne sisteme ter v prvi vrsti slovenske rešitve.

Tej tematiki bo namenjen naslednji posvet v seriji »Komunikacijske tehnologije za življenje na daljavo: med oddaljenostjo in odtujenostjo«.

Program dogodka: https://events.miteam.eu/asset/SNYctijYu8c2wBk4m

Prijava na posvet: https://events.miteam.eu/asset/CNM7YdKCNFFeAWqAb

Tags: