Skoči na vsebino

Dan odprtih podatkov

Vabljeni na dogodek Dan odprtih podatkov s svečano ustanovitvijo Stičišča odprtih podatkov Slovenije (OPSI Hub), ki bo potekal v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije, v petek, 6. marca 2020, s pričetkom ob 9.00 uri.

Odprti podatki javnih institucij so na voljo celotni javnosti, pri svojem delu pa jih uporabljajo tudi gospodarstveniki, razvijalci aplikacij, analitiki in številni drugi. Naš cilj je, da se med seboj še bolj povežemo in skupaj pripomoremo k razvoju inovativnosti na vseh področjih.

Dan odprtih podatkov bo v prvem delu potekal v znamenju svečanosti ob ustanovitvi Stičišča odprtih podatkov Slovenije (OPSI Hub), ki bo usmerjalo razvoj v smeri odpiranja podatkov in njihove ponovne uporabe. Pobudnika ustanovitve stičišča odprtih podatkov sta Tehnološki Park Ljubljana d.o.o. (projekt Odeon – Open Data for Eurepean iNnovtion) in Gospodarska zbornica Slovenije (IKT-Horizontalna mreža), ob podpori Ministrstva za javno upravo.

V nadaljevanju programa bodo sledili pogovori o uporabi odprtih podatkov v inovacijskem ekosistemu, prednostih uporabe odprtih podatkov za gospodarstvo in predstavitev dosedanjih dobrih praks.

Vabijo vas, da izpolnite tudi anketni vprašalnik, rezultate analize vprašalnika pa bodo predstavljeni na samem dogodku.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Zaradi omejenega števila udeležencev je potrebna predhodna prijava preko elektronske prijavnice najkasneje do srede, 4. marca 2020.

Datum

06. Mar. 2020
Expired!

Ura

09:00

Povezava

Več informacij

Lokacija

Gospodarska zbornica Slovenije
Dimičeva ulica 13, Ljubljana
Kategorija
Več informacij

Naša aktualna usposabljanja

Ničesar nismo našli.

Druge delavnice za NVO

Ničesar nismo našli.