Skoči na vsebino

51. Veganski pohod za Vsakogar – Viševnik (2050 m)

Kdaj?
Nedelja, 5.11.2023, ob 9:30 (odhod iz Ljubljane ob 8:00)

Kje?
Štartamo iz velikega parkirišča v Rudnem polju na Pokljuki (1347 m)

Kako?
Prijavi se preko obrazca: https://forms.gle/nkpSY6bfbtDqUua2A

Pozdravljeni, vsi ljubitelji hribov, narave ter prijetne družbe. Po poletnem premoru se ponovno odpravljamo v planine. Tokrat se bomo povzpeli na Viševnik, ki se z 2050 m dviguje nad Pokljuko in Bohinjem ter nahaja praktično v osrčju Triglavskega narodnega parka. Vzpon bo v eno smer trajal približno dve uri, naredilo pa se bo 700 metrov višinske razlike.

Hodili bomo v skupini s tempom najpočasnejšega, zato naj vas ne skrbi glede kondicijske pripravljenosti. Obvezna je zadostna količina vode, primerna gorska obutev, kakšen kos toplega oblačila ter vetrovka, zelo priporočene pa so tudi pohodniške palice.

Na poti do vrha ni nobenega planinskega doma, zato s seboj vzemite kakšen veganski sendvič ali prigrizek, po pohodu pa se lahko po dogovoru odpravimo še na vegansko kosilce, v katero od restavracij na poti (morda bo Tavči na Bledu že ponovno odprt, sicer pa ima tudi Tripič v Bohinjski Bistrici dobro vegansko ponudbo).

Viševnik je 2050 m visoka gora, ki se dviguje severozahodno od Rudnega polja na Pokljuki. Z vrha, na katerem se nahaja žig, se nam odpre lep razgled na Pokljuko in večino najvišjih vrhov Julijskih Alp.

PRIJAVA: https://forms.gle/nkpSY6bfbtDqUua2A

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam svojo udeležbo sporočite preko obrazca najkasneje do sobote zvečer. Podatki v obrazcu so namenjeni temu, da bomo na dan pohoda vedeli, ali moramo še koga počakati ali ne. Kdor potrebuje/nudi prevoz, naj to prav tako zabeleži, da se nas bo pohoda lahko čim več udeležilo in da narave po nepotrebnem ne onesnažujemo. Stroške prevoza si v tem primeru razdelite znotraj posameznega avtomobila. Bodite pozorni, da svoj del prispevate vozniku pred koncem pohoda. Za dodatna pojasnila smo vam na voljo na info@vegan.si.

NA DAN POHODA:
Dobimo se ob 9:30 na velikem parkirišču v Rudnem polju na Pokljuki. Iz Ljubljane bomo štartali s parkirišča pri Hoferju za trgovskim centrom Supernova v Šiški (Ulica Jožeta Jame 11). V primeru, da ste potrdili svojo udeležbo in vseeno ne morete priti, to spremembo prosim sporočite vsaj eno uro prej.
Dostop do izhodišča, opis poti in dodatne informacije: https://www.hribi.net/izlet/rudno_polje_visevnik/1/77/27

O VEGANSKIH POHODIH ZA VSAKOGAR:
Veganski pohodi za vsakogar so, kot je že zapisano v imenu, namenjeni vsem. Organizirani so s strani prostovoljcev Slovenskega veganskega društva, udeležba na pohodih pa je na lastno odgovornost. S pohodi želimo porušiti mit, da vegani in šport ne gredo skupaj, saj je resnica ravno nasprotna. S pohodi bomo poskusili tudi izboljšati in podpreti ponudbo veganskih obrokov v gorskih kočah. Ter najbolj pomembni namen – želimo ob dobri družbi preživeti več časa v naravi.

Slovensko vegansko društvo:
www.vegan.si

Veganski izziv:
www.izziv.si

Tags:

Datum

05. Nov 2023
Expired!

Ura

09:30

Povezava

Prijava

Lokacija

Viševnik
4267 Srednja vas v Bohinju
Kategorija

Organizator

Slovensko vegansko društvo
Tel. številka
068 645 622
Email
info@vegan.si
Spletna stran
http://vegan.si/
Prijava

Naša aktualna usposabljanja

Ničesar nismo našli.

Druge delavnice za NVO

Ničesar nismo našli.