Skoči na vsebino

50. Veganski pohod za Vsakogar – Osolnik (858 m)

Kdaj? Nedelja, 2.7.2023, ob 9:15 (odhod iz Ljubljane ob 8:30)
Kje? Štartamo iz parkirišča pod cerkvijo sv. Štefana pri naselju Sora (360 m)
Kako? Prijavi se preko obrazca
Pozdravljeni vsi ljubitelji hribov, narave ter prijetne družbe. To nedeljo se odpravljamo na Osolnik, ki se z 858 metri nadmorske višine uvršča med enega izmed najlepših vrhov škofjeloškega hribovja. Vzpon bo trajal približno uro in 45 minut, naredilo pa se bo 600 metrov višinske razlike.
Hodili bomo v skupini s tempom najpočasnejšega, zato naj vas ne skrbi glede kondicijske pripravljenosti. Obvezna je zadostna količina vode, primerna gorska obutev ter tudi kakšna vetrovka / UV zaščitna krema, zelo priporočene pa so tudi pohodniške palice.
Na vrhu hriba se poleg lepega razgleda nahaja zgolj cerkev zato s seboj vzemite kakšen veganski sendvič ali prigrizek, po pohodu pa se lahko po dogovoru odpravimo še na vegansko kosilce v katero izmed lokalnih restavracij.
Osolnik je 858 m visoka gora, ki se nahaja južno od Škofje Loke in zahodno od Medvod. Z vrha, na katerem stoji cerkev sv. Mohorja in Fortunata, se nam odpre lep razgled na Polhograjsko hribovje in del Kamniško Savinjskih Alp. Vrh ima vpisno skrinjico in žig.
Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam svojo udeležbo sporočite preko zgornjega obrazca najkasneje do sobote zvečer. Podatki v obrazcu so namenjeni temu, da bomo na dan pohoda vedeli, ali moramo še koga počakati ali ne. Kdor potrebuje/nudi prevoz, naj to prav tako zabeleži, da se nas bo pohoda lahko čim več udeležilo in da narave po nepotrebnem ne onesnažujemo. Stroške prevoza si v tem primeru razdelite znotraj posameznega avtomobila. Bodite pozorni, da svoj del prispevate vozniku pred koncem pohoda. Za dodatna pojasnila smo vam na voljo na info@vegan.si.
NA DAN POHODA:
Dobimo ob 9:15 na parkirišču pod cerkvijo sv. Štefana pri naselju Sora. Iz Ljubljane bomo štartali s parkirišča pri Hoferju za trgovskim centrom Supernova v Šiški (Ulica Jožeta Jame 11). V primeru, da ste potrdili svojo udeležbo in vseeno ne morete priti, to spremembo prosim sporočite vsaj eno uro prej.
Dostop do izhodišča, opis poti in dodatne informacije:
Sora – Osolnik (hribi.net)
O VEGANSKIH POHODIH ZA VSAKOGAR:
Veganski pohodi za vsakogar so, kot je že zapisano v imenu, namenjeni vsem. Organizirani so s strani prostovoljcev Slovenskega veganskega društva, udeležba na pohodih pa je na lastno odgovornost. S pohodi želimo porušiti mit, da vegani in šport ne gredo skupaj, saj je resnica ravno nasprotna. S pohodi bomo poskusili tudi izboljšati in podpreti ponudbo veganskih obrokov v gorskih kočah. Ter najbolj pomembni namen – želimo ob dobri družbi preživeti več časa v naravi.
Slovensko vegansko društvo:
www.vegan.si
Veganski izziv:
www.izziv.si
Tags:

Datum

02. Jul. 2023
Expired!

Ura

09:15

Povezava

Prijava

Lokacija

Osolnik (858 m)
Kategorija

Organizator

Slovensko vegansko društvo
Tel. številka
068 645 622
Email
info@vegan.si
Spletna stran
http://vegan.si/
Prijava

Naša aktualna usposabljanja

Ničesar nismo našli.

Druge delavnice za NVO

Ničesar nismo našli.