Skoči na vsebino

14. Dobrepoljsko vandranje in 13. Dobrepoljski tek

Vabimo vas, da se nam pridružite na 14. DOBREPOLJSKEM VANDRANJU, ki ga organizira TD Dobrepolje v sodelovanju z občino Dobrepolje in ŠD Dobrepolje.

Da bi ustregli raznolikim potrebam in zahtevam vse bolj številnih pohodnikov, ljubiteljev neokrnjene narave, rekreativnih tekačev organiziramo v soboto, 7. oktobra 2023 od 8. ure dalje FESTIVAL POHODOV IN TEKOV ZA VSE GENERACIJE.

KRAJŠA DOBREPOLJSKA POT

Ob 9. uri se bodo pohodniki podali z Vidma, mimo Štihove hiše proti Podgorici, v Bruhanjo vas in Zagorico, kjer se bomo ustavili na Klančarjevi domačiji. Iz Zagorice nas bo pot vodila v Malo vas, Zdensko vas. Pri cerkvi Sv. Antona Padovanskega bo krajši postanek. Pot nadaljujemo proti najstarejši dobrepoljski vasi Cesta, mimo Stare luže na Videm.

DALJŠA DOBREPOLJSKA POT

Zbor pohodnikov je na Vidmu pred Jakličevim domom ob 8. uri.
Novost na letošnjem vandranju bo daljša pot, ki nas bo peljala iz Vidma v Malo vas, po označeni gozdni poti do gobarske koče na Šentrumar, kjer bo postanek in druženje s člani gobarskega društva Štorovke. Povratek mimo Zagorice, Podgorice na Videm.

SPREHAJALNA POT KONJIČKA KOPITLJAČKA

Start bo pred Jaklličevim domom na Vidmu ob 10.uri. Pot bo vodila od trga mimo šole, skozi Podgorico do Bruhanje vasi in po poljski poti v Zagorico do kmetije Erčulj, kjer imajo konje. Tu bo postanek, nato povratek na Videm.

Za vse pohodnike in tekače bo na cilju topel obrok, nato bo sledil kulturni program ter slovesna predaja mobilne hiše podjetja Naravni pretok, ki jo bo župan občine Dobrepolje predal županu iz občine Luče.

Za vse ostale informacije smo vam vedno na voljo na tel.št.: 041 96 28 23 in e-mail naslovu: td.dobrepolje@gmail.com

Naj bo druženje z nami polno doživetij, novih poznanstev, bežnih klepetov in veselih zgodb.

VESELIMO SE DRUŽENJA Z VAMI, SE VIDIMO NA VIDMU!

TD Dobrepolje

Tags: