Skoči na vsebino

Aarhuška konvencija, človekove pravice in podnebne spremembe v času predsedovanja – vabilo na posvet 7. 9. 2021

  • Novice

Vabljeni na delavnico o Aarhuški konvenciji, človekovih pravicah in podnebnih spremembah v času predsedovanja Slovenije Svetu EU, ki bo potekala 7. 9. 2021 med 9. in 13. uro preko spleta.

Vir: UFU program

 

V kontekstu predsedovanja Nemčije, Portugalske in Slovenije bomo na posvetu razpravljali o aktualni problematiki uveljavljanja Aarhuške konvencije v povezavi z varstvom človekovih pravic, novim Podnebnim zakonom EU in siceršnjimi podnebnimi prizadevanji. Predsedovanje Slovenije poteka v času pomembnih procesov zelenega prehoda EU in sprejemanja predpisov, ki bodo tlakovala pot do podnebno nevtralne EU. Ukrepi, potrebni za doseganje tega cilja se bodo nanašali na življenje vsakogar. Sodelovanje civilne družbe je ključno tako na ravni EU, kjer se oblikovanje skupnih ukrepov okoljske politike začne, kot na nacionalni ravni.

Tik pred Sedmim srečanje držav pogodbenic Aarhuške konvencije bodo številni priznani strokovnjaki na posvetu predstavili, kje se ta čas nahajamo z uresničevanjem pravic Aarhuške konvencije v EU ter kako je to povezano s človekovimi pravicami in podnebnimi spremembami.

Program Aarhuške delavnice v angleškem jeziku je tukaj >>>

Več informacij o dogodku si lahko preberete na spletnih straneh Mreže za prostor in Plan B za Slovenijo.

Na dogodek se lahko prijavite na spletni strani organizatorja UfU – Independent Institute for Environmental IssuesPRIJAVA.

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku.