Skoči na vsebino

[Vabilo]10. Dan vključujoče informacijske družbe: Poti in stranpoti v pravično in dobro digitalno prihodnost

17. maja, na mednarodni dan telekomunikacij in informacijske družbe, bo potekal že 10. Dan vključujoče informacijske družbe, tokrat pod naslovom Poti in stranpoti v pravično in dobro digitalno prihodnost.

(17. maj 2024 od 10.00h do 13.30h, Velika dvorana, VI. nadstropje, Dalmatinova 4, Ljubljana)

Mreža nevladnih organizacij za vključujočo informacijsko družbo in Digitalno središče nevladnih organizacij Slovenije vabita na retrospektivo 10. obletnice povezovanja nevladnih organizacij na poti v pravično in dobro digitalno prihodnost ter strokovni in večdeležniški premislek o politikah in ukrepih digitalne preobrazbe Slovenije.

Dogodek bo naslovil aktualna vprašanja digitalne preobrazbe z vidika razmerij med državo, civilno družbo in javno sfero. Pri čemer bo pozornost namenjena dobremu vladovanju (governance) javnih politik digitalne preobrazbe z vidika demokratičnih in proceduralnih inovacij ter zagovorniški vlogi vsebinskih mrež nevladnih organizacij.

Prizadevanja za dobro in pravično digitalno prihodnost bomo obeležili s podelitvijo priznanj civilne družbe za dosežke na področju vključujoče informacijske družbe in digitalnega kaktusa za slabo
upravljanje javne politike na področju digitalne vključenosti. Hkrati je namen dogodka spodbuditi čezsektorski dialog med ključnimi deležniki digitalne preobrazbe Slovenije, ki je zastal v zadnjih letih. Še posebej v luči dejstva, da napovedani Strateški svet za digitalno preobrazbo še vedno ni začel delovati. Na nacionalni ravni pa niso vzpostavljene ustrezne platforme, ki bi omogočale partnersko komunikacijo in koordinacijo med tehnološkim, storitvenim, oblastnim in civilno-družbenim pogledom na digitalno preobrazbo družbe in posameznikov.

Celoten program je objavljen na povezavi.

Vstop na dogodek je prost. Zaradi lažje organizacije prosimo za potrditev udeležbe prek spletne prijavnice do četrtka, 16. maja 2024.

Dogodek bo predvajan tudi preko spleta. Povezavo do spletnega video prenosa bodo prijavljeni udeleženci in udeleženke prejeli dan pred dogodkom. Posnetek bo objavljen na video kanalu Mreže
NVO-VID.

Dodatne informacije o dogodku: mag. Simon Delakorda, 041 365 529, simon.delakorda@inepa.si.

Vljudno vabljeni!