Skoči na vsebino

[Vabilo] Mednarodni festival “Igraj se z mano”

Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije letos že 17. leto organizirata Mednarodni festival “Igraj se z mano”. Z njim stremijo k enakovrednemu vključevanju oseb s posebnimi potrebami v širšo družbo.

Letošnji festival se bo v Ljubljani odvijal od ponedeljka, 29. 5., do vključno četrtka, 1. 6. 2023, na Kongresnem trgu in v Parku Zvezda v Ljubljani ter v ponedeljek tudi na Trgu republike. Dnevni program se bo odvijal med 9. in 13. uro. Poleg pestrih dopoldanskih aktivnosti pripravljamo tudi inkluzivni glasbeni večer v sredo, 31. 5. 2023, ob 21. uri.

V sredo, 31. maja, bodo ustvarjalno delavnico pripravili tudi mladinski delavci in prostovoljci iz Mladinskega centra Vič, ki jih boste lahko v Parku Zvezda našli med 9. in 13. uro. 

Utrinek iz festivala, kjer otroci sestavljajo veliko puzzlo | Vir: Igrajsezmano.eu

Posebnost letošnjega festivala bo shod, ki bo potekal v okviru festivala v ponedeljek, 29. maja 2023, ob 11. uri na Trgu republike pred Državnim zborom RS. Opozoriti želijo na odvzem volilne pravice osebam z invalidnostjo, ki jim je bila prej odvzeta opravilna sposobnost. V okviru shoda bodo uprizorili simbolične volitve, kjer boste lahko oddali svoj glas za bolj inkluzivno, demokratično družbo. Volilna pravica je temeljna človekova pravica in je najpogosteje odvzeta osebam, z znižanimi intelektualnimi sposobnostmi ter drugim osebam z odvzeto opravilno sposobnostjo, ki imajo težave v duševnem zdravju ali demenci.

Vabijo vas, da se jim tudi vi pridružite in postanete del festivalskega dogajanja!