Skoči na vsebino

S kolesom od Rakovnika do Barja in nazaj

V sklopu kampanje Vsi sosedje povezani v skupnosti smo se pridružili dogajanju Meseca Četrtne skupnosti Rudnik, ki poteka v septembru in oktobru 2023.

Tako vabimo vse, da se nam pridružite na vodenem ogledu S kolesom od Rakovnika do Barja in nazaj, kjer boste poleg znamenitosti spoznali tudi lokalna društva. Raziskovanje bo trajalo dve uri, zato je dobrodošla tudi pijača za na pot. Od Rakovniške cerkve se bomo peljali proti robu mesta: do Botaničnega vrta, nadaljevali pot proti jugu, po Ižanski do Črne vasi in nato nazaj po Peruzzijevi do izhodiščne točke. Vmes bo kar nekaj postankov, saj zanimivosti ne bo manjkalo. Naj omenimo samo nekatere: Botanični vrt, spomenik Francu in Karolini ob Ižici, cerkev Svetega Mihaela v Črni vasi.

Kdaj: četrtek, 12. oktober 2023, od 16.00 do 18.00
Zbirno mesto: Rakovniška cerkev, ČS Rudnik, Ljubljana

Vabljeni k udeležbi!

Grafika z vabilom k udeležbi na ogledu Barja s kolesom. Na grafiki so štiri fotografije, ki prikazujejo barjansko cerkev, spomenik, botanični vrt in kolo.
Grafika: Zavod Nefiks | Vir forografij: Wikipedija in Pexels

***
Aktivnost poteka v sklopu Meseca Četrtne skupnosti Rudnik, sofinancira jo Ministrstva za javno upravo in Četrtna skupnost Rudnik, MOL.