Skoči na vsebino

[Razpis] Naj prostovoljec/-ka leta 2022

Mladinski svet Slovenije (MSS) že enaidvajsetič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec/-ka leta, v okviru katerega bomo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto.

Na natečaj se lahko prijavijo vsi, ki so v svoje dejavnosti v letu 2022 vključevali prostovoljske dejavnosti. K prijavi v natečaj vabijo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine, posameznike itd. Ko prostovoljstvo razumejo vsako prostovoljsko aktivnost, tudi če je ta potekala izven organizacij in formalnih okvirjev.

V kategoriji posameznic in posameznikov bodo izbirali najboljše v 6 kategorijah:

  • Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več, izbrali pa bomo tudi
  • Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico.

Pri projektih pa bomo izbirali

  • Naj prostovoljski projekt ter
  • Naj mladinski projekt.

Namen natečaja ni tekmovanje med prostovoljkami, prostovoljci in projekti, ampak vzpodbuda in nagrada za vse, ki sodelujejo kot prostovoljci in prostovoljke ter podpirajo prostovoljstvo v Sloveniji.

Za morebitna vprašanja in podporo pri oddaji prijavnic so vam na voljo na: prostovoljec@mss.si, na tel. št. 01 425 60 55 (Nadja Emeršič).

Rok za prijave je ponedeljek, 20. marec 2023.

Za vaše prijave, delitve natečaja v vaših medijih in druge odzive se vam že vnaprej najlepše zahvaljujejo!

Razpisna dokumentacija in prijavnice:

Prijava za prostovoljke in prostovoljke:

Prijava za projekte